soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Kokeilin polttavien paprikoiden kasvattelua viime vuonna ja koska sato maistui hyvältä ja puuhaaminen osoittautui hauskaksi, puuhaan tänäkin vuonna. Uusia lajikkeita on kymmenen, joista joku määrä etenee toivottavasti ruukkuun asti. Yhtä viimevuotista kylvän uudelleen ja muutaman säästin mullassa henkiin. Lisäksi joku tomaattikin saa tulla mukaan.

Siemeniä sain samasta lähteestä kuin aiemmin. Kiitos taas, Kimmo. Valikoin tolkuttomasta kokoelmasta murto-osan. Saa nyt nähdä kuinka käy, kun näyttäisivät olevan ainakin muutaman vuoden vanhoja pussien merkintöjen mukaan. Tästä määrästä ei haittaa vaikkeivät kaikki itäisikään. Jukiltakin sain paria erikoista lajiketta kun tuli asia joskus puheeksi. Bonda ma Jacquesista tykkäsin niin, että laitan lisää tulille. Nyt sen siemenet ovat viime vuoden omasta pensaasta eli enpä tiiä onko risteytynyt tms.

Capsicum baccatum (viime vuonna Aji Cristal, Aji Norteno, Lemon Drop, Sugar Rush):

Capsicum chinense (viime vuonna Black Naga, Bonda ma Jacques, Cili Coronong):

Capsicum pubescens (viime vuonna Rocoto Montufar):

Capsicum annuum (viime vuonna ei yhtäkään):

Lauttapurkin sijoitin samalle ikkunalaudalle kuin viime vuonna. Nyt lämpömittari sanoo siinä olevan 27.6 celsiusta. Lämpötila vaihtelee sitä mukaa kun patteri vaihtelee mm. ulkolämpötilan funktiona. Saapa nähdä homehtuuko tai mätäneekö juuripohjana toimiva halpiskahvisuodatin.

Lisäksi ruukuissa on muutama viime kaudelta säästynyt yksilö:

Valoja mietin edelleen; pikkuisen kiinnostaisi joku yksinkertainen minimivaivan rätkytin, kun kaikki kasvit kumminkin oleskelevat vierekkäin ja siten pitkät loisteputket (tai modernimmat retrofit-lediputket) olisivat aika varmatoiminen ja helppo ratkaisu, kunhan lampuille löytäisi järkevät valaisimet, jotka eivät tulisi silmille. Spottiledi olisi tähän kätevin.

Omista pensaista on hirmu kivaa napsia ruuan sekaan mausteita. Aina ei kuitenkaan kaipaa poltetta. Lasiparvekkeen lämmössä viihtynee joku tomaattikin, mutta uusi vuosi tuli niin äkkiä etten ole vielä saanut mietittyä niiden siemeniä. Joku pensas- tai kirsikkatomaatti mahtuisi mukaan. Siemenethän eivät maksa paljon mitään. Ja eräälle ikkunalle ehdin pohtia jotain yrttihyllykköä. Yrtit maistuvat hyvältä ja yleensä kaupan vihannesosaston tuoksuvin alue sisältää juurikin niitä. Hyllykkö pitää tehdä hienoksi ja värkkään päällekkäisten hyllyjen alle vaikka ledinauhaa. Puutarhaus rauhoittaa mieltä paitsi silloin kun käy hifistelemään eli melkein koko ajan.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on seitsemän ja kolmen summa? (vastaus numeroina)