soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2015-8

Tuli tarvetta retkijakkaralle hetken mielijohteesta. Jakkaran tulisi pysyä pystyssä ihan suht epätasaisessa metsikössäkin, koska huomasin jalustalla valokuvatessa että nimenomaan siinä olisi kätevä, eli tarttisi siis olla kolmijalkainen. Tietty ihan metsikössä samoillessakin olisi hyödyllinen. Kaupoista noita näemmä saa eikä edes kovin kalliilla, mutta koska nikkarointi on parasta, niin teenpä vaihteeksi itse.

Erääseen suunnitteilla olevaan puolimieliseen projektiini tarvitaan kaksi tai useampi kameraa mobiiliin härpättimeen stereonäöksi. Lopullinen alusta tulee olemaan Jetson TK1, koska se on töistä jokseenkin tuttu. Vekotin syö mielellään USB-laitteita, mutta myös tommonen CSI-väylä sopii. Pitempään ajattelematta kuulin, että PlayStation Eye -niminen kamera on ainakin puoli-ilmainen ja harrastepiireissä toimivaksi todettu, joten ostin sitten niitä. Kykenevät aika huikeaan vauhtiinkin. Suurena bonuksena kamerat voinee synkronisoida keskenään tarkasti, eli ottamaan kuvia tismalleen samalla hetkellä. Testataan onko tosiaan näin.

Olipa taas assyt, ja perinteinen real wildiin osallistuminen jäi välistä kun tuli vähän kiire entryn kanssa (protip: älä ala koko hommaa tyhjästä vasta alkuviikosta, siinä vaiheessa kannattaa olla ainakin joko rauta tai softa valmiina). Sen sijaan rumaa ledivälkytinkarvahattuani tuli vähän pätsättyä, sain siihen erään hienon idean, ja pari mieletöntä realwild-ideaakin syntyi partyjen aikana. Koodia ja rautaa seuraa.

Sivut: (ei muita)