soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2014-6

Eräs opiskelukaveri onnistui dyykkaamaan Tampereelta vanhan mutta toimivan PUMAn eli 80-luvulta peräisin olevan teollisuuslaatuisen robottikäden. Vekotin painaa kymmeniä kiloja ja mukana tuli painava räkkikaappi täynnä ohjauslaitteita; pyörät on onneksi alla molemmissa. Pidettiin porukalla perjantaiyön säätösessiot ja tutkittiin, mitä käsi ja kaappi olivat syöneet, ja saatiin vehje liikkumaan toistaiseksi ilman ohjauskonetta.

Kuumalankaleikkuri on käsikäyttöinen tai pöytämallinen työkalu, jolla voi leikata mm. styroksia ja vaahtomuovia kuuman langan avulla; lanka sulattaa muovin ympäriltään. Tarvitsi vähän siistiä styroksin sahausreunoja, muttei ollut moista käsillä mutta osia kyllä - tein sitten itse.

ELL-i järkkäsi äskettäin Bare Metal Hackathonin ARM Cortex-M-mikrokontrollerivehkeisiin tutustumiseen. Menin toki mukaan, koska rauta on paras ja sularijutut; kuka jotain käyttöjärjestelmää muka tarvitsee. Motivaattorina koodaamaan oli tarjolla Saleaen uusimpia vasta markkinoille tulossa olevia logiikka-analysaattoreita, mutta itse menin lähinnä pitämään hauskaa (satuin kuitenkin voittamaan ykköspalkinnon); päädyin koodaamaan softasynan erään vanhan toisen projektin pohjalta. Tämä dokumentti dokumentoi noiden kahden vuorokauden aikaansaannokset; softa saattaa evolvata jälkeenpäin toisenlaiseksi.

Sivut: (ei muita)