soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2017-7

Muutamat DIY-henkiset projektit tarvitsevat enemmän puuntyöstötyökaluja kuin mitä omistan, eikä aina viitsi ja kykene lähteä kotoa jonnekin muualle pajalle. Täytyy siis hommata lisää vehkeitä. Vanhempien varastosta löytyi muutamia muinaismuistoja, jotka ihan teroittamalla varmaan tulisivat kuntoon, mutta poistetaan nyt pahimmat ruostetahrat ensin.

Huomasin jotain merkillistä vasta nyt vaikka päivitin tietokoneeni raudan jo viikkoja sitten melko radikaalisti. Mitä kun top näyttäisi listaavan kaikille prosesseille nollaa %CPU-kentässä? TIME+-kenttä väittää ettei edes Xorg ole käyttänyt yhtään aikaa. Data on selvästi ihan puppua - yleensä raskaan prosessin %CPU voi olla melko alhainenkin jos homma on i/o-bound ja softa vaikka odottaa levyltä dataa, mutta nyt on kyse siitä, että minkään threadin cpu-aika ei näytä olevan mitään. Osoittautui, että kyseessä on BIOS-bugi johon löytyi onneksi päivitys ja että tämä Linux on jotakuinkin kunnossa (vaikka reagoi BIOS-bugiin häiritsevästi mikä voi olla oma buginsa).

Puutarhablogi tästä on näköjään hetkellisesti tullut, sori siitä. Kukkia piisaa chileissä ja hedelmiksikin kehittyvät. Mitään tolkutonta satoa näistä ei ole tulossa mutta eivätpä ole kuolleetkaan; hyväksyttävät tulokset näin ekaksi puuhasteluksi ja tehdessä saa kerättyä suuntaa seuraavalle kaudelle. Joka lajike kukkii kumminkin ja useimmat kukat eivät jää vain kukiksi.

Sivut: (ei muita)