soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2017-6

Chilien idätyksestä on jotakuinkin viisi kuukautta, ja timelapse-videota on kertynyt miltei 40 tuhatta framea. Nuput kehittyvät kukiksi, uusia hedelmiäkin on kehittynyt ja ensiksi kukkineen Sugar Rushin kolme hedelmää näyttävät kypsymisen merkkejä.

(Teksti julkaistu alunperin 13.5.2017 Kultaisen Tomaatin ("GT") numerossa 2/2017. Osa vuoden kestävää Vim-opastusta vivahteella Otaniemen murretta.) Mitään isompaa softaa ei käännetä ihan noin vaan eikä kääntäjäulinan seasta siirrytä koodiin ihan noin vaan. Vim ei ole IDE mutta komentorivillä asti ei silti tarvitse käydä aina komentamassa make ja kääntäjävirheetkin saa mapattua editoitavaan tekstiin. Sama toimii toki muuhunkin kuin kääntämiseen.

(Teksti julkaistu alunperin 13.5.2017 Kultaisen Tomaatin ("GT") numerossa 2/2017. Osa vuoden kestävää Git-opastusta vivahteella Otaniemen murretta.) Softa yleensä hajoaa sitä kehitettäessä aika ajoin eikä vikaa välttämättä löydetä ihan viimeisimmistä muutoksista. Git auttaa rikkinäisen commitin löytämisessä hyvinkin tehokkaasti kunhan vian voi testata luotettavasti.

Chilit voivat runsaasti ja kirkkaasti kesäauringossa, eivätkä tuonne lamppukaappiin jättäneeni yksilötkään mitenkään pieniä ole. Tuntuu perin erikoiselta kun noita ruukunvaihdoksen kuvia katselee - nämähän ovat kohta kertaluokkaa isompia kuin kuukausi sitten. Dokumentoin jokaisen tähän ja pohdiskelen. Yhdessä kypsyy ne kolme hedelmää hiljalleen ja se on saanut pysyä mehupurkkiruukussaan ettei häiriinny.

Sivut: (ei muita)