soodan sivut

arkisto

234 kirjotelmaa.

avainsanat

On kovin vaikeaa irrota killasta valmistumisen jälkeenkään kun se aluksi vei pikkusormen ja niin edelleen. Löytyy piireistä lukusia kavereita, vaikka uusien suhteiden luominen onkin jo jäähtynyt. Tälle vuodelle änkesin taas toimihenkilönakkeihin, mm. kiltalehden (Kultainen Tomaatti, "GT") toimitukseen; olikin jo pidempään tuntunut siltä, että tekisi mieli naputtaa höpöä tekstiä pitkäkestoisemmin johonkin mitä saatettaisiin edes lukea ja jotenkin hauskasti muun lehden kontekstiin. (Olin toimituksessa kyllä myös 2012.) Kovin mukavaa kun tarjoutuu tähän mahdollisuus. Muiden artikkelien ohella sitouduin kirjoittamaan koko vuoden lehtien mittaiset Git- ja Vim-artikkelisarjat. Koska sen verran tekniikkaa että sopivat tännekin, niin tulee copypastena. Tässä nyt nollannen ja ensimmäisen lehden artsut sen kunniaksi, että eilen julkaistiin lehti järjestysnumerolla yksi. Nollas tuli jo vuodenvaihteessa. Ei tullut silloin mieleen.

Jutut löytyvät paperilehdistä, PDF:istä ja tänä vuonna taas lehden nettisivuilta jotka päätoimittaja pykäsi pystyyn. Julkaistaan tässä kuitenkin myös sellaisenaan, koska eihän ihmiset viitsi linkkejä klikkailla ja olisi höpsöä vain uutisoida silloin tällöin että tuonne toisaalle on ilmestynyt jotain kirjoittamaani hömppää.

Luvattiin tuottaa vähintään neljä laadukasta ja x kpl laadutonta lehteä. Ehkä kaksi kättä riittää vuoden lopussa laskemaan molemmat; yleensä noita ei ole eroteltu kahteen ja historian suurin määräkin on pieni.

Tälläisistä tekniikka-aiheista kirjoittamisessa on aina oma haasteensa, kun iskee sanastovaje ja pitää keksiä termejä omasta päästä. Näistä Git- ja Vim-sarjoista tulee muutenkin tahallaan jotakuinkin subjektiivisia sekä sopivahkoja Otaniemen teekkaripiirien ilmapiiriin, joten niissä on oma tyylinsä. En anna mitään takuuta tiedon oikeellisuudesta vaikka teenkin parhaani aikabudjetin rajoissa. Pidemmittä puheitta:

(Listaan muokataan linkit jälkeenpäin sitä mukaa kun lehtiä ilmestyy.)

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on viiden ja nollan erotus? (vastaus numeroina)