soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2017-2-24

(Teksti julkaistu alunperin 23.2.2017 Kultaisen Tomaatin ("GT") numerossa 1/2017. Osa vuoden kestävää Vim-opastusta vivahteella Otaniemen murretta.) Vimin erottaa muista editoreista vahvasti sen modaalinen luonne ja palasista yhdisteltävät näppäinkomennot.

(Teksti julkaistu alunperin 23.2.2017 Kultaisen Tomaatin ("GT") numerossa 1/2017. Osa vuoden kestävää Git-opastusta vivahteella Otaniemen murretta.) Muille julkaistu tai muutoin valmis gitticommitti on ideaalisesti siisti, yhtenäinen kokonaisuus. Julkaisemattomille ei ole sääntöjä; niitä kannattaa tehdä tiheään, ja niistä finaaliversion trimmaamiseen on hyvät työkalut.

(Teksti julkaistu alunperin 1.1.2017 Kultaisen Tomaatin ("GT") numerossa 0/2017 plaintext-muodossa. Osa vuoden kestävää Vim-opastusta vivahteella Otaniemen murretta.) Tehokas tekstieditori on ammatikseen tai muutoin ahkerasti koodia tai muuta tekstipohjaista kirjoittavan tärkein työkalu. GT tarjoaa vuoden mittaisen artikkelisarjan Vimin käyttöön - mitä, miksi ja miten.

(Teksti julkaistu alunperin 1.1.2017 Kultaisen Tomaatin ("GT") numerossa 0/2017 plaintext-muodossa. Osa vuoden kestävää Git-opastusta vivahteella Otaniemen murretta.) Ilman versionhallintaa ei vain pärjää kunnolla missään päivää pidemmässä projektissa. GT tarjoaa vuoden mittaisen artikkelisarjan Gitin käyttöön - mitä, miksi ja miten.

On kovin vaikeaa irrota killasta valmistumisen jälkeenkään kun se aluksi vei pikkusormen ja niin edelleen. Löytyy piireistä lukusia kavereita, vaikka uusien suhteiden luominen onkin jo jäähtynyt. Tälle vuodelle änkesin taas toimihenkilönakkeihin, mm. kiltalehden (Kultainen Tomaatti, "GT") toimitukseen; olikin jo pidempään tuntunut siltä, että tekisi mieli naputtaa höpöä tekstiä pitkäkestoisemmin johonkin mitä saatettaisiin edes lukea ja jotenkin hauskasti muun lehden kontekstiin. (Olin toimituksessa kyllä myös 2012.) Kovin mukavaa kun tarjoutuu tähän mahdollisuus. Muiden artikkelien ohella sitouduin kirjoittamaan koko vuoden lehtien mittaiset Git- ja Vim-artikkelisarjat. Koska sen verran tekniikkaa että sopivat tännekin, niin tulee copypastena. Tässä nyt nollannen ja ensimmäisen lehden artsut sen kunniaksi, että eilen julkaistiin lehti järjestysnumerolla yksi. Nollas tuli jo vuodenvaihteessa. Ei tullut silloin mieleen.

Sivut: (ei muita)