soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2010-6

Tuli postissa uusi pääratas, eli pääsin takaisin lentelemään. Tällä kertaa tuli koestettua pari otaniemen nurmikenttää ja todettua että mm. nurmelta on paljon vaikeampaa nousta lentoon kuin tasaiselta asfaltilta, nurmen kyntäminen lavoilla silpoo sotkevaa vihreää murua joka puolelle sekä jos kopteri on hassussa asennossa vähän kauempana vinossa putoamassa 60 asteen kulmassa, sitä ei harjoittelun tässä vaiheessa ainakaan suoristeta.

Pari päivää sitten testailin ensimmäistä kertaa lentää tuota t-rexiä (on muuten hämäävä nimi, kun on reilu puolen metriä pitkä ja painaa alle kilon) ja sain päärattaan hampaat pari millin kymmenystä lyhyemmiksi ennen kuin kopteri oli ilmassakaan, kun moottorin hammasratas eli pinion oli ilmeisesti hieman löysällä sekä moottorikin oli vähän väärällä etäisyydellä päärattaasta. Näytti pahalta, yritin säätää siinä takapihalla ja sain vain huonommaksi -- tilasin varaosan jo suomesta kun kiinasta ei vielä saapunut mutta tänään kävin sitten kärsimättömäksi ja ruuvasin mokoman kiinni takaisin, kyllähän se toimi kuitenkin. Videota siis seuraa.

Kirppareilla on aina hauskaa käydä, etenkin kun tarttuu mukaan aina kaikenlaista jännää elektroniikkarompetta. Nyt tuli vastaan niin söpö ja pikkuinen ja kevyt matkatelkkari (myös integroidulla fm-radiolla) että melkein itkettää! Vähän epäröin että onko täällä kodis... romuvarastossa tilaa, mutta maksoi naurettavat kolme euroa niin ei voinut kieltäytyä. Kuvaputki on jokseenkin viiden tuuman kokoinen ja leveyttä koko vimpaimella jokseenkin 15 senttimetriä. Kuten kuvista näkyy, sisällä on ylimäärin tilaa mm. virtalähteelle (nyt tuo haluaa 12 volttia plugista sisään; ulkoinen adapteri on aina vähän hankala) ja mikrokontrollerille, jolla tuosta modaa vektorinäytön, eli näytön jolla piirrellään viivoja eikä tietyn kokoista pisteruudukkoa. Moinen onkin ollut jo mielessä vuosia, projekti on vain odotellut sopivan kokoista näyttöä.

Sivut: (ei muita)