soodan sivut

arkisto

234 kirjotelmaa.

avainsanat

Kirppareilla on aina hauskaa käydä, etenkin kun tarttuu mukaan aina kaikenlaista jännää elektroniikkarompetta. Nyt tuli vastaan niin söpö ja pikkuinen ja kevyt matkatelkkari (myös integroidulla fm-radiolla) että melkein itkettää! Vähän epäröin että onko täällä kodis... romuvarastossa tilaa, mutta maksoi naurettavat kolme euroa niin ei voinut kieltäytyä. Kuvaputki on jokseenkin viiden tuuman kokoinen ja leveyttä koko vimpaimella jokseenkin 15 senttimetriä. Kuten kuvista näkyy, sisällä on ylimäärin tilaa mm. virtalähteelle (nyt tuo haluaa 12 volttia plugista sisään; ulkoinen adapteri on aina vähän hankala) ja mikrokontrollerille, jolla tuosta modaa vektorinäytön, eli näytön jolla piirrellään viivoja eikä tietyn kokoista pisteruudukkoa. Moinen onkin ollut jo mielessä vuosia, projekti on vain odotellut sopivan kokoista näyttöä.

Joku iltapäivä kun on aikaa aloitella projekti niin pitää aluksi tutkia kannattaako tuo piirilevyllä oleva mössö korvata ihan kokonaan omalla ohjauslogiikalla vai voiko sitä käyttää järkevästi hyödyksi. Äänisysteemitkin tuossa on valmiina, joten nekin kannattaa hyödyntää. Ehkä kannattaa säilyttää vanha levy kokonaisuudessaan, jolloin tuolle voi syöttää normaaliakin signaalia joskus jos siltä tuntuu. Valtavan määrän d-kokoisia paristoja (ei nykyaikaa) voisi korvata vaikka litiumakulla niin olisi kätevä liikutellakin ettei tarttis seinäsähköä.

9 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kahden ja viiden summa? (vastaus numeroina)