soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2010-7

Hommasin jo aika kauan aikaa sitten eräältä tutulta pari 15" näyttöä kosketuspaneelilla edulliseen hintaan viisikymppiä kappale. (Ostin kaksi. Toinen kiltahuoneelle koululle ja toinen omaksi leluksi.) Ovatten jotain suhteellisen vanhoja Elotouchin Intellitouch-näyttöjä. Hyödyllistä kamaa silti.

Hajosi pää kivasti kopterin kanssa, niin että ei ole paljoa tullut sitä viime aikoina näperrettyä. On onneksi paljon muutakin jännää tekemistä. Iso ongelma tuli lepatusakselin (se joka pitää päälapojen kiinnikkeet yhdessä) irroittamisesta, kun siinä oli ihan pellet ruuvit jenkkikannoilla (tuumakoossa) ja muutenkin niin kehnoa metallia että kanta meni aika hajalle kun oli ruuvit niin tiukalla. Piti porata irti sitten ja korvata toisella. Poranteriä ei vain ollut niin kesti hetki että jaksoin ostaa...

Hohoo! Seitsemän vuotta huojui yhteensä tuo vanha kaverilta käytettynä saatu parilla osalla pätsätty kone välillä kivasti kaatuillen tuntemattomista syistä. Ihme kyllä mikään osa ei hajonnut tänä aikana, vaikka halpaa kuluttajaromua olikin. Saa nähdä kuinka tässä hiljaisuudessa pystyy nukkumaan kun on tottunut äänekkääseen koneenromuun pöhisemässä pöydän alla. Uusi serveri kun on siellä keittiössä.

Jippii, lisää roinaa irti vanhasta koneesta. Nyt ovat ilmastomittarit samassa owfs-väylässä kun jääkaapin mittarit. Vaati vain vähän piuhojen napsimista ja adapterien kolvailua sekä johtojen vetämistä toisille seinille, eikä pitäisi näkyä käppyröissä juuri mitenkään, paitsi että "servukaappi" mittaa nyt vanhan koneen ulospöhinäilman sijaan uuden serverin ympäristön lämpötilaa sekä sisälämpömittari on jokseenkin eri paikassa huoneessani mutta aika lailla samalla korkeudella. Josko kohta saisi sisälämpötilaa ehkä asteella alemmas, kun saa vanhan serverin pois päältä.

Siivoilinpa muitakin pieniä roskia vanhalta sivustolta tänne. Ne mitä en siivoillut heivasin pois. Mitään en varmuuden vuoksi kuitenkaan kokonaan poista, vaan arkistoin jonnekin pölyttymään kaiken mitä tuolta löytyy. Nyt vanhalla serverillä toimivat enää lämpömittarit, sillä niiden siirtäminen vaatii mittareiden johdon siirtelyä, ja uusi serveri on aika monen metrin päässä keittiössä enkä edes vielä tiedä riittääkö johtojen pituus. Tästä lisää lähipäivinä.

Tiedostopaste muutti vanhasta purkkakoodista uuteen ympäristöön. Todennäköisesti jotain räjähtää ja pahasti, mutta toivottavasti ehdin korjata ilmaantuvat virheet serverin virhelokia tuijottamalla.

Tuli tässä äskettäin vastaan pieni bugi ssft-softassani kun long-tietotyypit ovat 64-bittisellä koneella 64 bittiä kun softa käyttää 32:ta, eipä tullut tuota mietittyä ihmeemmin silloin joskus koodatessa. Korjasin pari l:ää i:ksi koodista ja taas toimii. Päivittelin uuden version tuonne ssft-sivulle.

Sivut: (ei muita)