soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Pari päivää sitten testailin ensimmäistä kertaa lentää tuota t-rexiä (on muuten hämäävä nimi, kun on reilu puolen metriä pitkä ja painaa alle kilon) ja sain päärattaan hampaat pari millin kymmenystä lyhyemmiksi ennen kuin kopteri oli ilmassakaan, kun moottorin hammasratas eli pinion oli ilmeisesti hieman löysällä sekä moottorikin oli vähän väärällä etäisyydellä päärattaasta. Näytti pahalta, yritin säätää siinä takapihalla ja sain vain huonommaksi -- tilasin varaosan jo suomesta kun kiinasta ei vielä saapunut mutta tänään kävin sitten kärsimättömäksi ja ruuvasin mokoman kiinni takaisin, kyllähän se toimi kuitenkin. Videota siis seuraa.

Kolme akkua minulla tuohon on, mutta sain lennellä vain puolitoista (about vartin). Ensinnäkin yksi nopea hätälaskeutuminen päätyi erään auton alle (kaikki hajoavat/hajottavat asiat ympäristössä tuntuvat vetävän kopteria puoleensa); auto ei saanut naarmuakaan kun kopteri mahtui kokonaan alle mutta lavat ottivat vähän vahinkoa:

Lavat ovat nyt hieman epätasapainossa mikä tuo pientä tärinää mukaan, mutta ensilennoissa ei haittaa mitään. Myöskin harjoittelutelineen (keltaiset pallukat keppien perässä) yksi kiinnikenippuside onnistui jossain vaiheessa irtoamaan, ei tosin haitannut lentoa. Varsinainen ongelma oli se, että joku halpisjuotostina jota käytin moottorin liittimiin suli (!) ja kontakti ei oikein pelannut sen jälkeen kun johto irtosi liittimestä eikä moottori siis pyörinyt. Pitänee etsiä jostain kunnon tinaa, muuten vain kuumuutta kestävää ja ihan oikeasti vähäresistanssista kun tuo näköjään ei ole sen suhteen myöskään hyvää tai sitten keksiä puristusliitoksella kiinnitettävät liittimet tilalle.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on seitsemän ja viiden erotus? (vastaus numeroina)