soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Olipa taas assyt, ja perinteinen real wildiin osallistuminen jäi välistä kun tuli vähän kiire entryn kanssa (protip: älä ala koko hommaa tyhjästä vasta alkuviikosta, siinä vaiheessa kannattaa olla ainakin joko rauta tai softa valmiina). Sen sijaan rumaa ledivälkytinkarvahattuani tuli vähän pätsättyä, sain siihen erään hienon idean, ja pari mieletöntä realwild-ideaakin syntyi partyjen aikana. Koodia ja rautaa seuraa.

Karva-lieri-ruma-hattuhirvitys on jostain Tiimarista peräisin vuosien takaa ja sitä tulee pidettyä kaikenlaisissa hupsuttelutapahtumissa. Jossain vaiheessa kun hommasin sitä rgb-ledinauhaa ja tein protokoodia, niin leikkasin aika pian hattuun sopivan pätkän hakaneuloilla kiinnitettäväksi ja purkkasin pikaisesti Atmelin ATtiny85-mikrokontrollerin ohjaamaan (ledinauhahan on WS2801-pohjainen: RGB sisään SPI:llä ja 0.5ms tauko); virta tulee kolmesta sormiparistosta (ei akkuja, koska jännite). Unohtui dokumentoida.

Lierin reunassa kulkee sisällä näppärä rautalanka, jota voi väännellä mielensä mukaan. Se on ihan kätevä, kun tallustaa keskellä yötä eräällä assyhallin läheisellä kalliolla pimeässä: etureunan pystyyn nostamalla ei välttämättä saa heti turpaansa, kun suoraan edessäpäin olevat eivät sokaistukaan. Metsässä ja areenalla tuo on ihan kätevä majakka, kun muutoin ihmisten on vaikea löytää toisiaan. Jotkut jopa arvostivat hattua tosissaan, ja sitten sai paeta sosiaalisia tilanteita. Helsinki Hacklabin jäbillä oli myös vastaavia ledihattuja, jotka kuulemma tarttis joskus synkata radiolla jotenkin juttelemaan keskenään. Niissä oli nättiä paljon tiheämpää (~3x) ledinauhaa.

Normaalitila hatussa pyörittää vuorotellen sateenkaaren värejä kaikissa ledeissä, ja muutamia väriä vaihtavia vastakkaisia pisteitä ympäri. Assyilta/boozeilta viisastuneena pätsäsin hökötystä kahdella tavalla. Kolvasin tuohon assyperjantaina/-lauantaina partyillä pari nappia (ja helppokäyttöisen adapterin isp-ohjelmointiliittimelle kun pinout on jostain syystä eri), joista molemmat toistaiseksi syklittävät välkkymistä tilasta toiseen: lisäksi on normaalitila vähemmän kirkkaana sekä muutama eritasoinen staattinen valkoinen ihan valaisemisen vuoksi. Lisäksi tuli huomattua, että virtalähteen johtojen värit eivät auta pimeässä arpomaan polariteettia, eli laitoin kolminapaisen symmetrisen liittimen jota ei saa väärin päin. Yksi napeista vaihtuva tilakin on toisaalta täysi pimeys, eli tämä ei ole enää niin ongelma.

Koodia githubissa. Yksinkertaista mutta ihan saastaa, toistaiseksi, koska purkkacopypastattu kasaan joskus kiireessä. Jatkoa seuraa, jahka viitsin. Ei varmaan viitsi ihan heti taas, kun tuolle ei ole hetkeen käyttöä, mutta "pian" tuota voi koodata ilman ohjelmointilaitetta jahka innostun koodaamaan siihen muutamalla napilla käytettävän pinokoneen tai vastaavaa.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhden ja yhden summa? (vastaus numeroina)