soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Sugar Rush voi melko paksusti ja myös Bonda ma Jacques työntää sirkkalehtiä useasta taimesta näin kahden viikon jälkeen. Otin kummastakin joukosta ne joissa näkyy lehtiä ja istutin multaan saakka muiden seuraksi. Aiemmista Aji Norteno on jo ehtinyt pyrähtää ruukussa silminnähtävästi isommaksi.

Laitoin neljä kumpaakin rootrainer-purkkeihin ja Sugar Rushia liikeni vielä kolme pienempiin purnukoihin. Ne asettelin jo aiempia Aji Nortenoita syvemmälle multaan. Kasvaa toki vahvemmin kun osa jäykästä varresta on maan alla, ja kuulemma varresta kasvaa uusia juuriakin mullan alla. Seuraavalla purkinvaihdolla täytyy muistaa sama idea taas.

Nyt taimikokoelma alkaa näyttää jo reippaasti aiempaa runsaammalta. Joissakin näistä uusista oli vielä siemen melko tiukasti lehtien kärjissä kiinni, joten laitoin reijitettyä elmukelmua ruukkujen päälle pitämään kosteutta vähän korkeammalla. Kosteus kuulemma auttaa siementä pehmenemään ja irtoamaan.

Myös nuo aiemmat ovat näin muutamassa päivässä kasvaneet rutkasti. Otin vertailun vuoksi lähikuvat vasta purkitetusta taimesta ja aiemmin purkitetusta. Oletettavasti kummassakin oli suunnilleen saman mittaiset sirkkalehdet aluksi.

Useissa oli aika hyvät haarat juuria. Isompi pääjuuri ehtinyt haarautua jo jopa kolmeen tai neljään osaan. Yhdessä oli alkupäästä erikoisen paksu juuri muihin nähden.

Aiemmin jo hyvin venynyt Rocoto Montufar loppuu kohta idätyslautalta - kolmessa ilmestyy varmaan lehdet piakkoin ja yksi näyttää heikosti selvinneeltä. Aji Cristal ei näytä vielä mitään itämisen merkkejä. Lemon Dropeista kaksi työntää juuria pikkuhiljaa esille. Kolme Coronongia näyttää melko lupaavilta juuriensa puolesta. Kolme Black Nagaa ovat niukasti aluillaan. Joissakin näistä juuret eivät tahdo pysyä lautalla ehkä siksi, että varsi on kasvanut suhteessa pitkäksi niin että sillä ja siemenellä on enemmän massaa kuin mitä on yksilöllä juurta. Taimiparka sitten kaatuu kallelleen ja juuret saattavat nousta ilmaan. Siitä seurannee kuivuutta ja kuolemaa, vaikka niitä voi varovasti yrittää auttaa suorempaan. Kurjaa, mutta onneksi on useita siemeniä.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhden ja nollan tulo? (vastaus numeroina)