soodan sivut

arkisto

235 kirjotelmaa.

avainsanat

Hyllyssä lojuva ei mikään jalkaraspi vaan Raspberry Pi -pikkutietokone pääsee hyötykäyttöön, kun kasvavista chileistä kiinnostaa tallettaa yhtenäistä kuvamateriaalia. Sopivan yhtenäinen on sellaista josta saa timelapse-videota, eli kamera räpsimään muutaman minuutin välein samasta paikasta ja näistä sitten nopeutettua elokuvaa. Tuohon piirakkaan löytyy tosta noin vaan myös NoIR-kamera (v2) jonka mukana vielä tuli sininen muovilätkä joka auttaa nimenomaan kasvien kuvaamisessa. Valkoinen pyörylä on muuten tarkennusrenkaan säätöä varten. Tajusin vasta kun piti tarkentaa lähemmäksi.

Jotta saastaisen raspikaupassa yhteensopivaksi väitetyn wifitikun sai toimimaan mitenkään järkevästi, piti tehdä yksi temppu. Wifitikku on joku halpis joka pätkii eikä yllä ainakaan defaulteilla mihinkään järkevään nopeuteen (sain maksimiksi jotain 300KB/s). Itse raspi on mallia 2B. Virtalähteenä on raspikaupasta yhteensopivaksi väitetty, 5.25V 2A, ja USB-johtokin on jokin kelvollinen. Tikku on lsusb:n mukaan tälläinen:

Bus 001 Device 004: ID 7392:7811 Edimax Technology Co., Ltd EW-7811Un 802.11n
Wireless Adapter [Realtek RTL8188CUS]

Tuo Realtekin cusetusmo-piirisarja RTL8188CUS on todettu bugiseksi sekä sen Linux-ajuri on kuulemma myös tolkuton bugikasa. Tarttis ostaa joku kelvollinen ja heittää tällä vesilintua myöhemmin tai postittaa Realtekille terveisten kera. Joillakin on myös off-kernel-tree ajureita joita voi yrittää kääntää uusinta kerneliversiota vasten. Kun /etc/modprobe.d/8192cus-is-shit.conf-tiedostoon tuuppaa tälläisen, niin pätkii vähän vähemmän (foorumilta):

options 8192cu rtw_power_mgnt=0 rtw_enusbss=0

Virranhallintaominaisuuksiin tuo erityisesti hajoaa, mutta välillä raspiin ei saa yhteyttä ollenkaan kun kortti pätkii. Melkein vedin eetteripiuhan raivoissani huoneen poikki, mutta ei tällä niin kiire ole. Onneksi on uart-yhteys backupiksi - läppäri vaan usbiadapterilla kiinni. Kuvaa tulee hiljalleen wifin yli silloin kun se toimii. Nippusidoin piiraan pahvirasian pohjalle ja kiinnitin kameran ruuvireijistä taivutellulla yksisäikeisellä sähköjohdolla, koska kahden millimetrin ruuvini olivat niin pitkiä että ei viitsi ja koska proto.

Kuten kahden aiemman lajikkeen kanssa, myös joitakin seuraavia itäneitä taimia pitäisi istuttaa pikkuhiljaa noiden seuraksi multaan. Alkaa puskea sirkkalehtiä jo Sugar rushista ja Bonda ma Jacquesista.

Kaikki on parempaa tekniikan kanssa. Chiliraspille tulevaisuudensuunnitelmia:

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhdeksän ja yhden summa? (vastaus numeroina)