soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

En malttanut odotella kummempia reaktioita noihin äskettäin mehupurkitettuihin chileihin ja välttelin tärkeämpää puuhaa koulimalla lisää; siirtelin lisää pikkuruukuissa olevia joita jäi enää kolme viimeisintä ja pienintä. Näin sai pikkuruukkujen tarjottimen kaapista viemän tilan vapaaksi. Rootrainerissa kasvaa vielä useaa lajiketta, mutta mehupurkeissa kasvaa nyt kaksitoista kaverusta. Noita valokuvaava raspikamera ei muuten ole putoillut enää lainkaan sen jälkeen kun restarttasin Technicolorin (eli tuon DNA:n tarjoaman langatonta yhteyttäkin jakelevan kaapelimodeemin) wlanverkon. DNA:n aiempi purkkihan ei toiminut kunnolla koska pätki koko piuhaverkkoakin säännöllisesti puolen tunnin välein. Asiakaspalvelu ei osannut auttaa, mutta onneksi paikalle tarjottu huoltomies oli hamstrannut toimivia purkkeja; seinästä tuleva signaali oli kunnossa.

Isoissa mehuruukuissa on nyt Aji Nortenoa (kuusi, sekä yksi kolmen ryhmä), Sugar Rushia (neljä), ja yksi Rocoto Montufar. Melkeinpä kaikki muut ovat myös ihan lupaavassa purkituskunnossa, paitsi kolme Rocoto Montufaria Rootrainerissa, jotka epäilin sekoittaneeni johonkin muuhun kun kasvoivat pitkään paljon muita hitaammin ja jotenkin eri näköisiksi kuin muut. Nyt tarkemmin tarkastellen kyllä nuo näyttävät samalta kuin tuplasti isommaksi kasvanut mutta puolitoista viikkoa myöhemmin istutettu pikkuruukussa istunut. Ehkä kastelin huonosti. Joidenkin Nortenoiden joidenkin lehtien reunoista käpristely vielä askarruttaa.

Rootraineria järjestelin hieman uudelleen kun olin ottanut reunasta Norteno-rivin jo pois ja siinä oli muutenkin tyhjiä purkkirivejä tukena. Jätin yhden tyhjän rivin pois kun nuo ovat melko tiiviisti yhden vajaassakin kehikossa, ja jaoin kaksi muuta tyhjää keskemmälle tilanjakajiksi siinä toivossa, että kasvit varjostaisivat toisiaan vähemmän. Sugar Rush -rivi näyttää hälyttävän vaalealta, jopa kellertävältä, kun muut ovat tummemmanvihreitä. Kaikki ovat kuitenkin saaneet saman verran lannoitetta. Oikeanpuoleisen (kaapissa perimmäisen) rivin Black Nagan lehdet näyttävät jo näin nuorena jotenkin kiukkuisilta noin ryttyisinä ja sahalaitaisina. Luin, että yleensä ryppyiset hedelmät ainakin ovat hyvin tulisia, ja tuo Nagahan on kaiketi ihan pelkkää kipua.

Taas Yksi Sugar Rush on tiputtanut yhden alimmista varsinaisista lehdistään - toinen on irronnut jo aiemmin. Tässä kaverissa on kuitenkin sirkkalehdetkin kiinni. Monista ne ovat kuihtuneet pois, mikä on ihan tavallista. Alimmat lehdetkin putoilevat lukemani mukaan ikääntyvistä kasveista turhina pois, mutta nämä ovat jo melko nuoria. Ilmiön toistuessa vaikka miten monen kohdalla aloin epäillä niiden ensimmäisten Nortenoiden kokemuksia. Niistä katkeili lehtiä ikäänkuin jonkun otuksen syömänä muttei kuitenkaan ihan juuresta siinä missä nämä muut pudottelevat ihan tyvestä. Sittemmin merkilliset katkeilut ja reiät lehdissä ovat jääneet sikseen (ja kokonaan putoilu on jatkunut).

Neljä pikkuruukkukaverusta ei lähtenyt missään vaiheessa oikein kasvamaan. Nyt noissa purkeissa kasvaa toisaalta kuitenkin vihreää, jotain sammaleen oloista lähempää hyvin hauskan näköistä. Väittäisin homeeksi mutta väri kummastuttaa.

Merkkailen mehupurkkeihin mitä chilejä, koska istutettu, koska mehupurkitettu ja mihin multaan ja ovatko kotoisin Rootrainerista. Viimeiset chilit saavat painua Rootrainerista purkkeihin jahka taas viitsin, koska melkein kaikki ovat jo siinä kunnossa. Ne kolme ovat vielä pienempiä, sekä kolme myöhäistä pikkuruukuissa. Pitäisi pian keksiä jotain järkevää noille altakastelualtaaksi, kun kaikille ei riitä kämpässä astioita jotka vielä mahtuisivat kaappiin johon valo on ripustettu. Prosessoin raspikameran kuvamateriaalista (tällä hetkellä ~14 tuhatta kuvaa, viitisen gigatavua) jotain järkevää sitten kun jokainen on siirretty. Siinä vaiheessa pitää relokatoida kamerakin jotenkin. En ole vielä saanut aikaiseksi tehdä järkevää kiinnitysmekanismia hyllyyn. Rakennan varmaan ruuveista, klemmareista ja pahvista taas. Hyi.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhden ja kahden summa? (vastaus numeroina)