soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Ei mennytkään Aji Cristalilla kuin viisi viikkoa elonmerkkeihin (joita erotin viisi päivää sitten), ja noistakin siemenistä yksi vihertää, osa ei näytä muuttuneen miksikään ja osa vaikuttaisi tummenevan eli ehkä mätänee tai homehtuu tai jotain. Yhdellä taimella on niukemmat mahikset selvitä kastelu-unohduksistani, mutta eipä sillä niin väliä jos yksi noista neljästä Baccatum-lajikkeesta ei selviäisikään lisääntymään asti.

Yksi myöhäinen Lemon Drop (tämäkin Baccatum) puskee myös juurta pihalle kaksi viikkoa lajitoveriensa jälkeen. Ehkä sen saa purkittaa pian. Osa muidenkaan lajikkeiden siemenistä ei näytä miltään, mutta niissä lienee joukossa lautalle unohtamiani itäneitä nyt tyhjiä siemeniä.

Taimikaappiin vilkaistuani huomasin, että en olekaan muutamaan päivään taas kastellut. Kun alkujännä laimenee, niin ei noita tarkastele joka päivä, eikä muista milloin saivat vettä. Pitäisi varmaan pitää jotain kastelupäiväkirjaa. Kuulemma lehtien kellertäminen voi aiheutua niukasta vedensaannista tai virheestä lannoituksen kanssa; lannoitteen aika ei ole vielä, eli varmaan uhkaavat kuihtua. Yhden Sugar Rushin sirkkalehdet näyttävät paljon kellertävämmiltä kuin ensimmäiset kunnon lehdet, ja kolmen Nortenon ryhmästä yksi on jopa pudottanut yhden lehdistään. Myös joidenkin muiden lehdissä näkyy hienoista sävyeroa. Täytyy olla varovaisempi kuivuuden kanssa, kun pikkupurkeista haihtunee vesi mullasta aika äkkiä.

Kyllä se siitä. Kastelupäiväkirjaa kehiin ja tarkempaa seurantaa. Suunnitteilla on langaton kosteudenmittausprojekti, mutta saapa nähdä tyydynkö noiden tuosta aikuistuttua ihan vaan säiliöruukkuihin. Keittiön ikkunaa lähellä olevat päivävaloa nauttivat avokadot kasvattelevat uusia lehtiä. Rupesin lannoittamaan niitäkin vähän epsilonia enemmän, ja lehdet tuntuvat jämäkämmän oloisilta. Toisaalla istuvat nektariini ja mango eivät nekään ole ainakaan kuolemassa.

Yleensä oikein aurinkoisina viikonloppupäivinä tekee mieli painua ulos nauttimaan auringosta. Tämänpäiväisen paisteen todistaminen kotosalla on kuitenkin niin harvinaista ennen kesää, että onpa mainio päivä puuhastella kotiaskareita. Voisi vähän koodatakin ja vaikka debugata tuota chiliraspia lisää. Sen verkkoyhteys pätkii edelleen hyvin ennustamattomasti. Syy voi itseasiassa olla tuossa DNA:n tarjoamassa Technicolorin (?!) kaapelimodeemissa, joka väittää ettei raspin saaman ip:n omaavaa masiinaa ole lähiverkossa, vaikka raspin lokeissa lukee että tälläinen osoite hyväksyttiin. Silloin kun raspia ei näy pöytäkoneelta, raspilta pääsee (sarjaportin avulla) kyllä ulkomaailmaan muttei muihin kotikoneisiin, ja sama päinvastoin. Erikoista. Ja se spämmää edelleen niitä World regulatory domain updated -viestejä - joskus viiden minuutin välein, joskus pitää kymmenen tunnin tauonkin.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kahdeksan ja neljän summa? (vastaus numeroina)