soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Piti saada muuton jälkeen verhoille käyttöä, kun olivat ylimääräisenä ja oli uudessa asunnossa liikaa valoa kaihtimista huolimatta. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin jonkinlaiseen verhotankoon, joka osoittautui ihan hyväksi, mutta tarvitsee ennen pitkää automagisointia.

Nätit puukuvioiset verhot on tyhmää jättää kaappiin lojumaan tai jakaa muualle, varsinkin kun ikkunoiden välissä kääntyilevät valkoiset ihan kelvollisen oloiset sälekaihtimet eivät edes estä valoa riittävästi kirkkaina kesäpäivinä, kun hölmönä sijoitin tietokonepöydän ikkunaseinää vasten jotta silmiä saisi lepuuttaa välillä kaukaisuudessa. Sohvakin on ehkä kiva olla silleen päin olkkarin toisessa laidassa, että siitä näkee tiirailla pihalle. Lisäksi kankaiset edes vähän koristeverhoa paksummat verhot auttanevat akustoimaan tätä koppia hiukkasen.

Arvoin verhotangon ja verhokiskon välillä suunnilleen ikuisuuden ja päädyin siihen, että tangon saa tähän tilaan pikkasen kätevämmin. Verhotanko on joku Kirsch hauskoilla vanhanmallisilla päillä jota sai rautakaupasta, koska rautakauppa on paras sisustuskauppa. Sotkasta sai sattumalta vastaavan mallisia kaksoistankopidikkeitä, jotka tulivat tarpeeseen.

Laitoin kaksi tankoa peräkkäin, jotta saisi peitettyä myös parvekkeen puolta, ja keskelle piti asentaa tuplakannatinpalikka. Ehkä se on tarkoitettu siihen, että saisi kaksi verhoa päällekkäin/lomittain, mutta sopii näinkin ja säästyy poraamiselta. Ikkuna on sisennetty parista tolpasta, jolloin kun tankokannattimet ruuvaa tolppaan, ikkunan seinälle menevät osat sai väsätä melkoisen ulkoneviksi ylijäävistä osista pidentämällä. Halusin, että verhot saa vedeltyä tolpan eteen asti.

Taidan olla enemmän sekamelskassa kuin yksinkertaisuudessa viihtyvää sorttia, kun enempi kamaa ympärillä parempi. Laitoin vielä pöydän ja ikkunan väliin ikkunalaudan (joku hyllylevyviritelmä mallia Ikea) takaisin kiinni paremmin kuin oli aiemmalta asukkaalta, kun otin varmuuden vuoksi aluksi irti kun oli putoamaisillaan epäoptimeista reijistä ja ruuveista enkä tiennyt tarvitsisinko. Siihen sopii kaikenlaista tietotekniikkakrääsää piiloon lattialta imurointia helpottamiseksi, ja mielellään tulevaisuudessa jotain isompia kasveja, jotka tuosta ruutujen yli näkyisi.

Oikeanpuoleisen tangon keskellä on tukikannatin, koska matkaa tangon päihin on melko lailla, ja tanko käyristyy jo omasta painostaan rutkasti. Se kannatin määrää, että vihreiden verhojen paikka on vastakkaisilla sivuilla silloin kun verhoja ei pidä kiinni. Luultavasti molempia saisi silti liikuteltua samalla vaijerilla sitten, kun tähän jonkun kotiautomatiikan asentaa. Vaijerin vaan laittaa kahdeksikon muotoon eli keskikohdasta ristiin. Verhojen päihin sitten vaijeri kiinni vaikka tai noihin lenkkeihin siten, että saa moottorilla pyöriteltyä auki ja kiinni. Jo jonkinlainen vaijeri ilman sähköistystä auttaisi aukomiseen ja sulkemiseen, kun tässä on pöytä ja muuta väliaikaiskamaa tiellä, eikä noihin helpolla yletä. Myös ikkunansisäisten kaihtimien kääntönuppi on hankalasti saatavillla, jotenka siihen voisi asentaa vaikka jonkun servomoottorin. Toisessa huoneessa sama homma.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kolmen ja neljän summa? (vastaus numeroina)