soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

AS:n kiltahuoneella, ASkissa, on myynnissä kaikenlaista karkkia sun muuta kivaa, jota myydään suurimmaksi osaksi velaksi. Homma oletettavasti alkoi kahvin myynnistä, koska kahvi maksaa 20 senttiä ja ASkin keittiön seinällä on piikkilista johon nimen perään ruksitaan aina yksi ruksi per 20 senttiä. Tämähän on kovin primitiivistä ja täytyy toki nykyaikaistaa koodailemalla ja rakentelemalla tietotekninen kokonaisratkaisu. Tällä hetkellä projekti on jokseenkin vähän yli puolivälissä -- keittiön yhteen kaappiin on asennettu kosketusnäyttö, tuotekuvat on enimmäkseen otettu ja softa on enää vähän kesken. Hiominen vie aikaa koska perfektionismi.

Projekti alkoi itse asiassa siitä, että halusin kotiin keittiöön jonkinlaisen inventaariohässäkän pitämään kirjaa jääkaapin sisällöstä ja ehdottelemaan reseptejä automaagisesti ja ostelin ebaystä viivakoodinlukijan. Jossain vaiheessa tajusin, että saman softanhan voisi suunnitella sopivan geneeriseksi niin että se sopisi samalla ASkiinkin. Nyt sitten ASkissa on lähes valmiina tällainen ja kodin jääkaappi-inventaariota en ole miettinyt aikoihin. Varsin utilitaristista -- hyötyä muillekin kuin itselleni ja kämppikselle.

Jossain vaiheessa sain käsiini kivan kosketusnäytön, ja suunnittelin laajentavani softaa viivakoodikälistä myös kosketusnäyttöystävälliseksi. Suunnitelmat alkoivat käydä toteen ja rupesin koodailemaan nettipohjaista järjestelmää. Samalla alettiin kavereiden kesken miettimään mm. että mihin päin keittiötä tuon näytön laittaisi.

Kiltahuoneen kaapit lienevät ihan as-lafkan omaisuutta, ja ajateltiin että voisi tulla jotain sanomista jos niitä alkaisi omin päin sahailemaan. Etsittiin siis ovimateriaaliin rinnastettavasta aineksesta valmistettu jämäpala ja alettiin kyhätä siitä itse samanlaista ovea, johon säädettäisiin sopiva reikä näytölle.

Piuhat on tätä nykyä kiinnitetty ihan oikeilla kiinnikkeillä jesarin sijaan. Näyttöreiässä on myös kehykset liimattuna. Kosketusdata toimii mutta x-akseli on väärin päin, pitänee tutkia miten kalibroidaan. Lisää kuvia tulossa sitten kun on tarpeeksi aiheellista.

4 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kuuden ja nollan summa? (vastaus numeroina)