soodan sivut

arkisto

227 kirjotelmaa.

avainsanat

Historian havinaa. Aikojen saatossa on tullut tehtyä vaikka mitä. Nykyään olen pahemman luokan perfektionisti ja projektien valmistuminen kestää, enkä julkaise ihan mitä tahansa. Koodailujen alkuaikoina tuli opettelun lomassa naputeltua varmaan enemmän koodia kuin viime vuosina yhteensä. Tässä kuitenkin joitakin historiallisesti merkittäviä hassuja joita nyt on tullut säilöttyä.

Nämä kötöstykset ovat todella kaukaa niiltä ajoilta kun käyttelin windowsia ja visual- ja quickbasicia, eli softat ovat jotakuinkin teini-iässä jo. Kuvastavat aloittelevan ohjelmoijan ahdinkoa ja luomisen tuskaa. Lähdekoodit on mukana, käytä kuinka huvittaa. Voisi fiilistelyn vuoksi kaivaa joskus arkistoista vieläkin vanhempia juttuja tai jotain muuta satunnaista jännää, lisää siis saattaapi tulla tähän joskus tai olla tulematta.

Vetovoimasimu

Olen aina pitänyt kaikennäköisistä simulaatioista. Lisäksi kiertoradat joskus jännästi kiehto(i)vat. Maapallo löytyy, ja planeettoja lätkitään itse näytölle ja venytellään halutun muotoisiksi (massa ja siis vetovoima määräytyy koon mukaan), ja lopulta laukaistaan satelliitti keikkumaan planeettojen vetovoimakenttien armoille. Tekemisen puutteessa uskomattoman addiktoivaksi osoittautunut vempele. Tätä pitänee jatkokehitellä joskus (esim. python-kielellä).

vetovoimasimu.zip: 26 KB

stoori

Tekstiseikkailuvempele josta en kyllä paljoakaan muista edes itse muuta kuin että oli eeppisen hauska projekti. Helppokäyttöisellä (?) editorilla voi toteuttaa omia hassuja ideoita, ja itse seikkailuohjelmalla luetaan editorin tekemiä tiedostoja ja yritetään selvitä maailmasta hengissä. Vitsillä tehty kuten kuvasta näkyy. Quick Basicilla toteutettu DOS-ohjelma, eli kukaan tuskin jaksaa kokeillakaan.

stoori.zip: 73 KB

startnappimuuveri

Näitä on nykyään n+1, mutta pitihän minunkin tehdä oma. Kun vie hiiren kursorin käynnistä-napin päälle tämän ärsyttimen ollessa käynnissä, nappi hyppää toiseen kohtaan palkissa jolloin sitä on käytännössä mahdotonta klikata. Pois tätä ei saa päältä muuten kuin tehtävienhallinnan prosessilistasta tappamalla tai boottaamalla koneen. Ei toki estä windows-napin tai ctrl+esc-näppäinyhdistelmän käyttöä mitenkään. Tuli sivutuotteena jossain näyttökalikoiden hallinnan tutkimisessa.

startnappimuuveri.zip: 6 KB

prosessinhallinta

Screenshotissa napit joista näkyy mitä voi tehdä. Caps lock pohjaan ja hiiren kursorin alla oleva elementti on hallinnassa. Hallita voi vaikka mitä: käynnistä-nappi, sen sisältämät valikot, ohjelmapalkki, kello tehtäväpalkissa, työpöydän kuvakkeet ym. sekä myös muiden ohjelmien sisältämät napit. Alunperin vitsillä tehty jotain hyödyllistäkin käyttötarkoitusta varten itselleni kun windows 98 sekoili jatkuvasti, mistä syystä mm. nappitekstit ihan hassuja kuten kuvasta näkyy. Toisinaan onnistuu sulkemaan myös softia, jotka eivät ctrl+alt+deletelläkään lähde. Nykywindowseista en tosin tiedä.

prosessinhallinta.zip: 12 KB

ontop

Menee systemtray-kuvakkeeksi (oikealle kellon viereen), jota tuplaklikkaamalla voi valita, onko aktiivinen ikkuna valittu aina päällimmäiseksi vai ei. Omituista kun ei windowsissa mitään vastaavaa ole vaikka ikkunoiden vasemmasta ylänurkasta klikattavassa valikossa.

ontop.zip: 8 KB

nettimittari

Tutkii nettirajapintojen läpi siirrettyä datamäärää. Mittaa reaaliaikaisesti ja muistaa maksiminopeuden (mikä kyllä saattaa bugittaa välillä). Oli joskus myöskin mbnetin päivän ohjelmana. Valitettavasti pari (tunnettua) bugia on, joiden takia kaatuu kun on ollut tarpeeksi kauan päällä. Ei jaksa kuitenkaan korjata, en omista vb-kehitystyökalujakaan enää.

nettimittari.zip: 21 KB

koala

KäynnissäOloAikojenLoggaajA lokittaa käynnistys- ja sammutusaikansa ja laskee niistä päälläoloajan. Näyttää siis koneen päälläoloajat jos tämän laittaa aukeamaan koneen käynnistyessä.

koala.zip: 14 KB

8 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhden ja neljän tulo? (vastaus numeroina)