soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Assemblyt taas oli ja meni viikonloppuna. Avustin mini-graffathonia yhtenä ohjaajana ja oli kiva nähdä innostuvia demoaloittelijoita. Keksin taas Tuplain-kompoon yhden tuplauksen. Intro- ja demokompoissa oli taas kova taso ja täytyisi itsekin aktivoitua toteuttamaan ideoita.

Tälläkään kertaa ei tosiaan juurikaan tullut osallistuttua kisoihin, mutta saipa touhuta scene loungen apujoukoissa. Graffathonin jälkeen assyjen järkkäilijöiden suunnalta kysyttiin gthonin järkkäysporukalta apua workshoppiin jossa eräs Jyväskylän yliopiston Paavo esitteli demojen tekemisen hauskuutta tusinalle enemmän tai vähemmän vasta-alkajalle. Muutama siellä avusti puuhaajia Paavon lisäksi.

Graffathonissa on perinteisesti käytetty Processingia eli oikein yksinkertaistettua taiteilijoilta taiteilijoille -lähtökohdalla kehitettyä Javan päällä pyörivää hirvitystä, jonka pitäisi olla epäohjelmoijillekin helppo käyttää ja jonka pitäisi toimia heittämällä kaikkialla. Kokeiltiin täällä samaa. Käytännössä tämä kaikki ei aivan toteudu varsinkaan sitten, kun demoa yritetään pyörittää ja ongelmia on ruudun resoluution, lisäkirjastojen, tai javan virtuaalikoneen spontaanin kaatumisen kanssa. Tulosta tuli silti. Itse tykkään tehdä vähän liikaa eli kaiken itse ja natiivikoodilla, mutta kukin tyylillään.

Osallistujat osallistuivat scene loungen one effect -kompoon (youtube). Kompo ei toki ollut rajattu vain workshoppilaisille, ja entryjä tuli rutkasti. Hyviä kaikki. Toivottavasti tämä workshop-touhu jatkuu ja scene loungen pinta-ala kasvaa jatkossa.

Tuplaimeen löysin, että Röyksopp & Robyn - Sayit ja Epoch - Emix (asm '15) täsmäävät aika tarkkaan videon ja äänen kannalta. Sama toimii toisinkin päin. Sijoitus kisassa ei ollut huono muttei kovin kummoinen kun muutamia huvittavampiakin oli.

Partyille pääsee kotoa kätevästi polkupyörällä alle kolmessa vartissa. Lauantai-sunnuntai-yön demokompon jälkeen kun polkee pimeässä nukkumaan, niin kaikki näyttää kovin demoisalta. Voin suositella ja aion varmaan harrastaa epätavallisessa valaistuksessa haahuilua enemmänkin. Selän takaa kajastavien liikennevalojen värikäs heijastus kirkkaissa kaakeliseinissä ja spottivaloilla korostetut tiiliseinät ovat ihan kosmisen kiehtovaa tuijotettavaa. Kunnon kamera oli kuitenkin kotona, kun vähensin roudattavaa edeltävistä vuosista.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kuuden ja viiden summa? (vastaus numeroina)