soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Blogissa hiljaisempaa? Ei hätää! Kaikenlaista puuhaa kertynyt taas tolkuttomasti eikä yhtään tiettyä saa kunnolla eteenpäin, äh. Terävillä taltoilla veistelyä ja harjoittelua ja yleistä elämistäkin on täytynyt harrastaa. Chilit onneksi kehittyvät itsekseen kuha jaksaa kastella. Tässä yksi kuva. Lajikkeitahan kasvaa seitsemän ja jokaista jotakuinkin kaksi kappaletta. Monia on maisteltu jo viikkoja sitten.

Kuvan 30 senttimetrin viivottimesta ja parvekkeen lattialankuista sopii ammentaa jotain mittakaavaa. Viivotinta lähinnä olevista punaisista möllyköistä vastapäivään laskettuna sisältö on seuraavaa. Näistä osa jo on alkanut pehmetä, kun en kykene kuluttamaan mokomia tappopaprikoita ihan täysillä. Sattuu sisään ja ulos mennessä, ruokaan sekoitettunakin. Tässä täytyy tietää etten ole popsinut chiliruokaa mitenkään erityisen säännöllisesti koskaan (paitsi viikottain on pakko käydä lounastamassa NBC:n tuliset currykanat).

Black Naga on oikukas. Sekä kolmen että kuuden litran ruukuissa kasvavat kaverit venyvät ihan hujopeiksi ja kukkivat aika niukasti. Isommassa on jopa yksi pieni hedelmä joka ei ole vielä saanut väriä. Lehdillä on kyllä kokoa. Tarttis ehkä erilaista lannoitusta.

Lisääkin kypsää hedelmää on muutamia ja vihreitä useita kymmeniä kypsymässä. Saa nähdä mitä syksyn pimeä viileys aiheuttaa. En vielä kehdannut poimia kaikkia kypsiä pois, kun täytyy miettiä säilömistä. Monesti nappaan pöydältä tai suoraan kasvista puolikkaan aamiaisjugurtin sekaan, kun jugurtti laimentaa poltetta. Näistä voisi osan paiskata pakkaseen. Ehkä kaavin siemenet talteen ensin lisäkasvatusta varten. Moni arki-ilta on mennyt säilöntävaihtoehtoja tutkiskellessa, sillä internetin chilitietokaivo on pohjaton jos vaan jaksaa kaivaa.

Kaiken kaikkiaan namimpaa kuin kaupan tavallinen suippo chili josta ei yleensä edes mainita lajiketta, ja DIY-puuhastelu on joka tapauksessa rentouttavaa. Alan kyllä kypsyä kasteluun hiljalleen. Letkuautomaatiota ei vaan viitsi kotioloihin rakentaa. Olispa omakotitalo ja piha ja kasvihuone. Mulla tuppaa joka harrastuskokeilu paisumaan ainakin opiskelemisen osalta.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kahden ja seitsemän summa? (vastaus numeroina)