soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Olipa taas kesäloma, assyt, koodattavaa, ja koodaamatta jääneitä hyviä ideoita. Ideat saavat toteutua hieman myöhemmin, sillä tuli koko neljän viikon loma tehtyä melkein jotain ihan muuta. Assyillä piti osallistua siihen sun tähän muttapa tein shortfilmin ja otin osaa skeneloungen tuplainkompoon, sekä tutustuin varmaan useampiin tyyppeihin kuin aiemmin.

Short film -kompon ideana on tehdä jotain muuta kuin tietokoneella reaaliaikaisesti ajettavaa, mutta silti videota ja ääntä. Yleensä rendatut animaatiot menestyvät, mihin vihjaa kisan säännötkin. Kotivideoitakin on. Tästä Graffathonia esittelevästä pätkästä tuli juuri kauhean kotivideon tasoinen hätäisesti leikattu sotku, sillä Graffathon oli viisi viikkoa sitten ja unohdin kuvaamani videopätkät kunnes oli vain muutama päivä aikaa.

Graffathon on aloittelijoille suunnattu yhdistetty demoparty ja hackathon jota DOT-hallitusväen kesken on järjestetty jo vuodesta 2013 (ekana vuonna oli nimeltään CAG - Code, Audio, Graphics). Kävi järkeen juhlia viisivuotistaivalta tekemällä kerrankin jonkinmoinen videoesittely. En kyllä ole videokuvaaja enkä videoeditoijakaan, mutta eipä sen tarvitse haitata. Tuli mieleen tehdä moinen jostain aiemmilta partyiltä. Ehkä Instansseilta maaliskuussa.

Instanssikin on kerrassaan mainio. Jäi vähän sellainen kuva että jyväskyläläiset ovat jotenkin omalaatuisia ja sopivasti sekaisin. Itsekin synnyin siellä. Mainio paikka. Voisi käydä toistekin. Partypaikan vieressä oli paikallinen hackerspace jolla sattui olemaan avoimet ovet. Mainio bunkkeri.

Pitemmittä puheitta tässä nyt se video, kuvattu Canon EOS 700D:llä ja editoitu Cinelerralla ja musiikki kaverin (taiteilijanimi WINAPI-サーファー) arkistoista:

Kisassa ei menestynyt mutta tavoitteena nyt olikin vain päästä big screenille ja mainostaa.

Tuplainkompossa toisaalta menestyin ihan vahingossa. Tuplain on yksinkertainen työkalu, johon syötetään kaksi youtubepätkää joista toisesta soi kuva ja toisesta ääni. Kisassa kannustettiin valkkaamaan demoskeneen liittyvät videot. Yhdistin Ekspertin DEMO2:n (kuva) ja Fairlightin Dead Ringerin (ääni), kun jumituin torstain jälkeisenä yönä partyiltä kotiin päästynäni kuolaamaan vanhoja mainioita n+1 kertaa nähtyjä demoja ja arvoin nukkumaan mennessä nimeksi "Match made in 2006" Dead Ringerin julkaisuvuodesta. Tässä pitää tietää pari juttua DEMO2:sta niin aukeaa aivoihin muutakin kuin vain hyvin täsmäävä äänisynkka, mutta jätetään lukijan selvitettäväksi. Melkein en edes osallistunut mutta tuli sitten toinen sija kymmenestä entrystä. Palkintona asm-logotarra ja mainetta ja kunniaa. Voittajaksi kiri länsimetron esittelyvideo jossa taustamusiikkina lotto. Hehheh. Itse tykkäsin myös parista the.popular.demo-tuplauksesta, joista yksi saikin kolmannen sijan.

Tuplainkompo järkättiin tosiaan skeneloungessa, joka oli paras uudistus assyillä moneen vuoteen. Toivottavasti toistuu. Ennen sitä mainio uudistus oli skrollin, hacklabin yms. yhteisnurkkaus jota puuhanurkaksi joskus muinoin kutsuttiin. Loungessa pidettiin myös pari ihan muiden assyseminaarien tasoista keynotea - DOTin msqrt esitelmöi path tracingista ja eräs lukuisia upeita 64k-introja tehnyt urs esitelmöi 64k-introista. Ah mikä inspiraatio. Pakko koodaa.

Tuli käytyä loman alussa myös Cambridgen tietokonemuseossa ja pienen kaveriporukan kesken muualla Lontoon ympäristössä. Onnistuisikohan wildiin osallistuminen jollain melkeinpä vain museosta löytyvällä toimivana pidetyllä minitietokoneella kun monille partyille wild-masiina pitää tuoda mukanaan?

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on nollan ja viiden summa? (vastaus numeroina)