soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Kaverin N9-puhelimesta oli virtanappula hajonnut, ja tokkiinsa sellainen kannattaa korjata kun on muutoin kunnossa. Itsellänikin oli tuo luuri, kunnes sain sen ruudun sirpaleiksi ja totesin että josko koittais arghdroidia kun sellainen oli saatavilla. Oli kyllä N9 mukavampi kuin liian iso nykydroidkapula ja irkki toimi paremmin, mutta lisäksi varmaan aika kultaa muistot jne. No mutta, napin vaihtaminen toimivaan alkaa purkamalla koko hökötys atomeiksi.

Ensinhän kannattaa purkaa laite niin pitkälle kun ilman ohjeita onnistuu. Useita puhelimia korjanneena voin todeta että todellakin paras... hyvä... tai sanotaanko sopiva tapa uteliaalle. Youtube on täynnä ohjevideoita joita sopii sitten seurata kun iskee epävarmuus, että katkeaakohan tämä liitin tästä.

Ilman vaihto-osaa vahinkoarviointia ei oikein viitsinyt puuhata, kun tämäkin vekotin vaatii kuumailmaa tai esim. hellan yläpuolella lämmössä pyörittelyä, jotta liimaukset pehmenisivät ja viimeiset osat saisi irti toisistaan. Eniten kuluvat mekaaniset osat, eli ne kolme nappia, täytyy tietenkin asentaa ihan rungon pohjalle siten, että jäävät huoltomiehelle viimeisiksi. Nokia teki varmaan jonkun sopimuksen tuntilaskuttavan huoltofirman kanssa. Muutoin kyllä ihan siedettävä purettava.

Luuri takaisin kasaan muutamaksi päiväksi kun omistajalla ja allekirjoittaneella oli muutakin tekemistä, ja sillä välin sopi googlailla että saako noita varaosia nyt mistään. Olisi saanut aiemmin, mutta taas myytiin lähinnä eioota; eihän näitä enää kukaan käytä saati sitten valmista. Ei kait siinä, tässä vaiheessa muistin että omassahan on napit kunnossa, vaihdetaan vaikka siitä tilalle kun en taida enää käyttää itse.

Lieden ääressä patalaput kädessä olisi saanut ihan hupaisan kuvan, jos olisi muistanut dokumentoida. Vaalea sisäkuorihärpätin lähtee irti koko rungosta kun liima pehmenee ja runkoa vääntelee.

Joku fiksu tyyppi olisi varmaan touhutessa ajatellut ja vaihtanut tuon runko-osan kokonaisuudessaan, mutta itsehän irrotin varovasti flex-kaapelit jossa virta- ja volanapit istuvat, sekä varmaan proximityanturi ja jokin lätkä josta en enää muista. Saman sai kiinni korjattavaan puhelimeen kaapeliin osittain kiinni jääneellä liimatöhnällä.

Ei kait siinä, luuri takaisin kasaan käänteisessä järjestyksessä. Vikahan siinä nappulassa oli, että kaksi metallikontaktia yhdistyy sähköisesti kun metallinen kupera kiekko kytkee molempiin, mutta sen keskellä ollut muovinen nuppi oli irronnut liimoistaan eikä kontaktia syntynyt. Väsätessä myös kiekkokontakti hukkui, ja tämän tulos näkyy kuvassa. Korjaustoimenpiteestä on jo jotain pari viikkoa ja kai se vielä kuulemma toimii. Kannattaa varastoida kaikki vanha krääsä; koskaan ei tiedä milloin sopii kierrättää.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhden ja seitsemän erotus? (vastaus numeroina)