soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Tuli viimein aika jättää Teekkarikylässä asuminen taakseen, mut olipahan odotettavissa kun mm. erehtyi valmistumaan jo viime vuonna. Otaniemessä asumiseen tuli vuosia yhteensä melkein tasan seitsemän vuotta, kun AYY:ltä sai kaverikämpän huhtikuussa 2009, ja nyt hoas-irtisanonta on samalle kuulle tänä vuonna (hoasilla heinäkuusta 2013 eteenpäin).

Otaniemessä mukavinta taisi olla se, että kaikki tarvittava oli erityisen lähellä: matka koululle kaukaisempaankaan rakennukseen ei vienyt pyörällä viittä minuuttia pidempään, ja kaikenlaista tuikitarpeellista oli saatavilla miltei keskellä yötä, kun samanhenkistä väsääjäporukkaa sekä kaikenlaisia pajoja löytyi samasta kylästä. Jos esim. juhliminen olis kiinnostanut, niin tietenkin saunoja oli joka nurkassa ja yleisiä bileitäkin siellä sun täällä varmaan joka ilta. Itse kuitenkin lähinnä koodasin ja kolvasin.

Oishan tuollakin noita ei-opiskelijakämppiä, mutta ovat harvassa, eikä se niemi nyt kovin täydellinen paikka ole asua ellei juuri siellä esim. käy töissä. Nyt muualla töissäkäyvänä dippainssinä tälläinen Tapiolan yhteyksikäs ja luontoisa (on se Otaniemikin kyllä melko vihreä) asuinpaikka ei ole pahitteeksi, kun tuonne 'niemeenkin on lyhyt matka julkisilla ja muutenkin; tulee siellä hoidettua vielä kiltajuttuja yms. Tarvittavia palveluita on tossa noin ja työmatka Ruoholahteen on vartin luokkaa. Kämppä on oma ja oivallinen, taloyhtiökin vaikuttaa hyvältä ja allekirjoittanut veloissa toistakymmentä vuotta. Kunhan tulee kesä, niin lähirannoilla lienee kiva tallustaa kamera kainalossa. Naurattaa, kun asuntoa etsiessä tästä löytyi erinomainen paikka puolivahingossa.

Uskollinen kotiserveri palveli ensin vanhempien luona asuessa vaatekaapissa useat vuodet, ja sitten kaverikämpissä mm. keittiössä. Rautakokoonpano on muuttunut useasti, mutta tuossa se palvelee vielä samaa alkuperäistä tarkoitustaan. Otaniemen ihmemaailman 1000/1000-vauhtisen internettituubin jälkeen tälläinen tavallinen kotiverkko-kaapelinetti tuntuu ihan saastalta, etenkin kun nopeutta ylöspäin on vain parikymmentä sekuntimegabittiä. Tarttis varmaan heivata sisältö viimein hiljalleen johonkin oikealle palvelimelle, sekä luultavasti myös päivittää blogin backendiä johonkin yksinkertaisempaan, kun nykyinen on vuosien takaa ja turhan bloatti kun huvikseni jotain testailin ja huomasin, etten mikään webbidevaaja ole (eikä tule). Miltei staattinen servaus riittäisi.

Kotiserveri kun väistyy palvaamasta verkkosivuja, niin tilalle tulee joku vähävirtainen purnukka vaikka keräämään lämpötiloja sekä toimimaan kotiautomaatiokeskuksena. Omasta (kerrostalo)asunnosta kun ei tarvitse miettiä poismuuttoa aikoihin, niin kas kummaa kun motivaatio värkätä ja härvätä kotiin kaikenlaista automaattista kasvaa entisestä. Parvekkeelle voisi ostaa pöytäsirkkelin.

Kun asumisaikaa ei ole määritelty (vrt. hoasilla muutama vuosi), niin esim. ledivalolistat viitsii kiinnittää kattoon/seiniin ihan kunnolla sen sijaan, että ne roikottaisi kasuaalisti jonkun kirjahyllyn ylitse. Kun juttuja ei tarvitse purkaa lähiaikoina, niin ihan suunnittelun ja rakentelun ilosta saattaa tulla puuhattua esim. napinpainalluksesta laskeutuva videotykkikangas siten, että samalla tykki käynnistyy, valot sammuvat ja ehkä pimennysverhotkin menisivät ikkunoihin, ja niin edelleen.

Seuraavia blogauksia saattaakin siis tulla kaikenlaisista säätäjän kodin teknopäivityksistä. Ja jos vaikka tuon serverin saisi sammutettua, niin olis kiva. Hävyttömästi mennyt aikaa asuntoasioihin kun pitänyt mm. katsella kämppiä ja tutustua lainoihin. Lisäksi opiskellessa saattoi väsätä jotain ihan muuta vaikka keskellä päivää, mutta vakitöissä kun käy päivät, niin illat täyttyvät hätkähdyttävän äkkiä ja etukäteen niin, että satunnaiseen säätöön on liian mitättömästi aikaa. Olispa lisäpäivä viikossa tai edes lisätunti päivässä. Nyt kumminkin kun on henkinen taakka muutosta sekä vihdoin vanhan kämpän siivoamisestakin pois alta, niin ehkä jaksaa eri lailla. Kunhan laittaisi tämän uuden kämpän ensin järjestykseen.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on seitsemän ja kuuden summa? (vastaus numeroina)