soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Vanhempien nurkissa lojuu koristeena pikkuinen piano, jonka yksi kadonnut kosketin on häirinnyt jo pidempään (lue: vuosia). Tajusin, että tälläisellä halpojen muovitruuttaimien aikakaudella siihenhän voisi 3d-tulostaa uuden, kun vaan mittaa toisen samanlaisen koskettimen kun ne eivät ole uniikkeja. Mitataan toinen vastaava kosketin, naputellaan 3d-malli ja pyydetään printterin omistavalta kaverilta kauniisti kopiota. Hyvä tuli.

Digityöntömitta on poikaa. Mittojen perusteella oli aika helppoa naputella openscad-malli eli suunnilleen muutama suorakulmainen särmiö joista miinustetaan muutama pienempi. Nivelhahlo on muodostettu lieriöstä ja tuommoisesta särmiöstä, joka on ikäänkuin katkaistu pyramidi. (Käytin aluksi mitattua hahlon etäisyyttä mittana hahlon keskipisteeseen enkä reunaan, niin vasta toinen printti onnistui.)

Tämmöseen nuo 3d-muovitruuttaimet kelpaavat ihan mainiosti. Kannattais vaan näemmä jättää pintoihin hieman hiomisvaraa ja printata pikkasen paksumpana.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kuuden ja kuuden erotus? (vastaus numeroina)