soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Tuli taas killan vuosijuhlat (muutama viikko sitten) ja sain tekosyyn toteuttaa kokeilun yhdestä päässä pyörineestä ideasta. Annettiin tulevan vuoden Säätökerhon (killan nimetty ryhmä kaikenmoista väsäämistä eli säätöä harrastavia) nimissä lahjaksi apuväline, jonka pitäisi helpottaa erään suosituksi tulleen pelin pelaamista esim. excubussissa. Jos vaan pöytä löytyy, niin tällä härpättimellä beer pong -mukit pysyvät paikallaan vaikka bussi notkahtaisi mutkasta tai tolppaan/mummoon ajamisesta.

Kyseisen pongin pelialusta on tyypillisesti pöytä, jonka päissä on kolmion muotoon aseteltuja mukeja. Vastapelaajan mukeihin pitää paiskoa pingispalloja. Mukeissa on jonkin sortin juotavaa pohjalla.

Telineidea oli suunnilleen sellainen, että tehään jonkinmoinen reiällinen levy tukemaan mukeja siltä varalta että peliympäristö (esim. se bussi) heiluu ja siirtelisi tai jopa kaataisi mukeja. Telinettä pitäisi olla helppo kantaa mukana, eli riittävän pieni ja kevyt. Kaikista mieluiten sopisi olla täysin kokoontaitettava.

Perusidea toteutui, mutta kokonaisuus voisi olla kokoonpainuvampikin. Päädyttiin kahteen dyykattuun puulevyyn per teline, joissa ylemmässä on reiät mukeille. Alempi kiinnitetään jollain vapaavalintaisella idealla (vaikka liimapuristin tai jeesusteippi) pöytään, joka sattuu peliympäristöstä löytymään (kannettavia kokoonpainuvia bp-pöytiäkin on, ja sellaisenkin olisi tavallaan voinut kannibalisoida, mutta haluttiin täysin universaali). Levyt kiinnitetään toisiinsa kierretangoilla ja muttereilla. Pöytää vasten tuleviin pultteihin 3d-tulostettiin pieni suojakaulus, ettei pultti naarmuttaisi pöytää. Unohdin ottaa kuvan.

Käytin poranteränä tuollaista kuvissa näkyvää dyykkaamaani kahdesta tangon varassa säädettävästä terästä koostuvaa monsteria, jonka kanssa sai olla varsin varovainen, että a) poraa suoraan, ja b) ei poraa suoraan läpi vaan irrottaa palasen kääntämällä levyn ja poraamalla toiselta puolelta. Muutoin pinta repeäisi. Kuin ihmeen kaupalla saatiin kaikki 22 reikää näteiksi ekalla yrittämällä ja ilman suurempia naarmuja tai repeämiä. Kunkin reiän lokaatio merkattiin ensin muutaman millin pikkuterällä. Mukin ulkoreuna on jokseenkin tismalleen 100 mm ympyrä, joten tämä on myös keskikohtien etäisyys toisistaan. Kolmiomuodostelmassa eri rivien reikien etäisyys toisistaan eli tasasivuisen kolmion korkeus on sqrt(3)/2*100 eli 86,6 mm. Reiän halkaisijaksi arvottiin joku suunnilleen teippirullan sisäreikä koska se tuntui kai kelvolliselta eikä osattu päättää perustelujakaan.

Hallitus arvosti, kun kerrankin joku lahjoista oli aidosti käyttökelpoinen.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kahden ja neljän tulo? (vastaus numeroina)