soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Väsättiin kaverin kanssa hetken mielijohteesta pikademo pienelle ledimatriisille; tunkkasin koodit, kaveri musat, ja graffaa tuli molemmilta. Tekeminen aloitettiin suunnilleen torstai-iltana keskiyön tienoilla kun deadline oli perjantaina kahdeksalta illalla, eli koodiaikaa oli parikymmentä tuntia, ja tuli välissä nukuttuakin pari tuntia. Suureksi yllätykseksi partyhackattu tunkkaus voitti koko realwild-compon.

Demon alusta on tälläinen kaverilta dyykattu ray-peliautomaatin proto jonka kaveri dyykkasi kaveriltaan joka dyykkasi tuon kotiinsa työprojektista, tai jotain vastaavaa. Oli miten oli, rakennelma koostuu kahdestakymmenestä 5x7-ledin matriisista, jolloin yhteisresoluutioksi tulee demon nimi 100x7. Yksi pikseli on kuollut, ja se häiritsee ihan simosti. Pikselidata menee sarjaportista triviaalisti 38400-baudilla bittikarttana ja sen reverse-engineeraaminen kesti jotain minuutin.

Video on youtubessa:

Demo vei partyilla ykkössijan ja sai reilut puolitoista kertaa kovemmat pisteet kuin kakkossijalle päässyt, enkä ihan ymmärrä miten tuollainen tapahtui; eihän tässä ollut teknisesti mitään ihmeellistä. Muutkaan wildit eivät olleet mitään vuoden huipentumia, mutta ikivanhoille alustoille koodattuna ja täten hankalampina ymmärtää eivät varmaan partyjen suurimpaan yleisöön uponneet.

Vein ledimatriisin alunperin assyille mainostamaan demokoodauspajaa, jota pidettiin Skrollin, Hacklabin, DOTin, Demokerhon ja Altpartyn yhteisessä puuhanurkassa, jossa olin päivystämässä DOTin puolelta. Kannatti kuitenkin viivästyttää sen teippaamista pöytään vuorokaudella ja koodata jotain ihan muuta kuin pelkkä skrollaava mainosbanneri.

Partyiltä jäi käteen mm. väsymystä, koodi-innostusta, palkintorahaa ja suunnilleen yhtä hieno pokaali kuin viimevuotinen, jonka eteen tuli tehtyä kymmeniä kertoja enemmän työtä. Ensi vuodelle sitten vois koittaa saada valmiiksi jonkun noista lukuisista pöytälaatikkoa venyttävistä oikeasti hyvistä wildeistä.

Matriisissa on aivoina AT90S8515, Atmelin vähän vanhempaa tuotantoa oleva mikrokontrolleri. Jahka ehtii, niin täytyy tutkia, josko sen saisi häkättyä ohjaamaan ruutua vähän nopeammin ja muutamalla eri kirkkaussävylläkin. Ledien ohjaaminen ei mene ihan sellaiseen siirtorekisterityyliin kuin yleensä, vaan tässä on kasa HC574-buffereita (tasan yksi per matriisimoduuli) joiden inputit ovat rinnan, ja muutama HC138 vissiin valitsemassa niiden outputenablenastoja.

Partykoodattu demo on githubissa. Demo on reilut 700 riviä vauhdilla naputeltua pythonia, vähän pikselitaidetta ja iso wav-tiedosto kun en jaksanut tutkia pythonin musakirjastoja. Commitviestejä ei kannata katsoa.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on neljän ja yhden summa? (vastaus numeroina)