soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Kierrettiin taas killan parhaiden säätäjien kesken excuilemassa ympäri suomen parhaita automaatiofirmoja, ja tokihan niistä pitää kerätä romua bussin tavaratilaan. Eräästä tarjottiin mukaan teollisuuspclaatikko mallia pakko ottaa ja pihalla haettiin metalliroskalavalta jänniä lämmityselementtivietereitä. Laatikon pohjassa olleessa jäähyrivassa oli ns. riittävästi piitahnaa johon jäi jännä kuvio palikkaa irrottaessa...

Muistinkin nähneeni wikipediassa vastaavasta ilmiöstä johtuneen puumuotoisen fraktaalikuvion, joka oheistekstin mukaan syntyy, kun ilma tunkeutuu tyhjiöön, joka syntyy kun kahden toisiinsa liimatun akryylilevyn eri puolia irrottaa toisistaan. Tiede on kyllä todella kaunista.

Saapa nähdä saadaanko tuo kone boottaamaan ja hyötykäyttöön. On muuten jokin EBC-C3PLUS nimeltään. "This product is not recommended for new designs." niinpä vissiin hehheh.

7,3 ohmin resistanssin vastus muuten hukkaa noin 7,3 kilowattia tehoa 230 voltissa (230^2/7.3), meneepä hauskasti tasan. Täsmälleen tasan menee siis kun 230^2/x = 1000*x eli x = sqrt(230^2/1000) = ~7,273 ohmia.

Jännää on myös vieterin etenkin vasemman osan alalaidasta erottuvat moirékuviot, jotka tietenkin muuttuvat katselukulman ja vieterin venymismatkan mukaan. Tuonkin voisi varmaan laskea/simuloida.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhdeksän ja neljän summa? (vastaus numeroina)