soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Ei vastaa puhekone ainakaan äänellä vaikka sille yrittäisi sanoa varmoiksi tunnettuja ohjainkoneen viestejä. Jotain pitäisi varmaan lähettää lisää, mutta siitä ei vielä ole tietoa. Luin kuitenkin datat ulos EPROMeista ja itse prossun ROMista. Prossun saa käyttäytymään EPROMin lailla, jolloin se luovuttaa kiltisti softansa.

Muutaman EPROMin alla oli vielä lisää piirejä, pikaisesti tarkastelemalla ovat yhteydessä muisteihin ja prossuun:

EPROMien luku oli perinteisen triviaalia piiri-irti-leipikselle-ja-luku-menetelmällä triviaalisti vanhalla pikaisella avr-pätkällä lukien. Ongelmana prossussa oli, että se on kurja 64-nastainen möhkö mutta pienellä 1,7mm pitchillä, eikä sille ihan nyt ole pöydällä mitään ic-kantaa, eikä siihen kehtaisi kolvata suoraankaan piuhoja kiinni. Sopiva ratkaisu oli ottaa naarasjumpperijohdoista muoviset päät pois; metallinastat mahtuivat. Paperiliuskoja väliin eristeeksi, niin säästyy oikosuluilta. Muutama tilanasta maihin niin oikeita bittejähän sieltä tulee.

Hyvin samannäköistä dataa joka epromissa, ja kaikissa suurin piirtein saman mittainen isompi pätkä jotain johdonmukaisemman näköistä bittiä ja muutamia pienempiä, sekä mössöä joka voisi näyttää vähän ääniaalloilta. Kuuntelemalla (audacityllä) siitä ei silti ota selkoa, eli lueskellaanpa sitä softaa. Vehkeen voi konffata moneen eri muistitilaan; tässä on käytössä tila 2:

Resetissä vehje lukee aivan lopusta (fffe:ffff) osoitteen johon hyppää, näyttäisi olevan 0xf100. Käy järkeen, tuosta alkaa ihan järkevän oloista koodia. Ei muuta kun lukemaan. Kaikki datat löytyvät taas github-reposta jota aiemminkin käytin, ota vapaasti.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on nollan ja kahden tulo? (vastaus numeroina)