soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Grilliin (ei pallo-) tarvitaan perustukset, tiiliä/kiviä ja laastia. Vanhempien takapihalle on suunniteltu/toivottu jo kesän alusta pientä luonnonkivigrilliä. Nyt päästiin tuumasta toimeen ja tehtiin perustukset, eli iso kuoppa maahan, soraa sinne ja betonilaatta päälle. Ilman tälläistä häsläämistä rakennelma lähtisi elämään maan mukana vuosien saatossa.

Kuopan yhdessä nurkassa tuli kallio vastaan, kokoa noin neliömetri ja syvyyttä vähän yli polviin. Multaa duppasivat pensasaidan viereen läjään (itse kaivoin vain vähän loppuun), kuinkahan helppo se on tuosta ottaa talteen?

Joku vihjasi että pohjalle riittää hiekka/tuhka/pikkukivi-sekamelska, sen päälle sitten soraa.

Kuopan päälle tulee köntti betonia, jonka päälle läjätään tiiliä, kiviä tms. grillin rungoksi. Betonin sisälle vähän harjaterästä estämään murtumista. Betonilaatan ympärille aluksi kehykset puusta, että laatta pysyy muodossaan sitä tehdessä.

Oli muuten karsea urakka sotkea tuota käsin ämpärissä. Lopulta tuli kuitenkin kiva ja tasainen. Antaa kuivua joitain päiviä, ja sitten läjäämään itse grilliä laastin avulla kasaan. Tarttis varmaan jotkut tarkemmat piirustukset.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kahden ja neljän erotus? (vastaus numeroina)