soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Vanha rauta on vanhaa ja liikkuvat osat kuluvat. Jo kertaalleen olen yhteen läppäriin vaihtanut tuulettimen laakerien pettämisen vuoksi, ja nyt oli toisen paikka. Thinkpad x61 tablet on mainio kone, mutta vuosia vanha; oman yksilöni prossutuuletin surisi ja pörisi ja pyöri kovin hitaasti, kunnes erehdyin puhaltelemaan sille paineilmaa mistä se pysähtyi kokonaan. Ei muuta kun uusi netistä ostaen ja vaihtamaan, kyllä se surina ärsyttikin. "Jos sitä ei osaa korjata, sitä ei omista."

Lenovon koneet ovat siitä ihan ylivertaisia, että tällekin löytyi suoraan tukisivulta huoltomanuaali. Manuska kertoo yksityiskohtaisesti ja tarkkojen kuvien avulla, mitä pitää irroittaa minkäkin tieltä että saa irti asian X. Ookoo, pari ruuvia auki ja tuuletin vaihtoon, joo?

Pari ruuvia? Väärin. "For access, remove these FRUs in order:"

Ja lopuksi vielä itse tuuletinhässäkkä emolevystä. Ei jumankekka. Tässä meneekin sitten hetki?

Voi jestas. Toistakymmentä ruuvia irroitettu (kuvat eivät ole aivan kronologisessa järjestyksessä) ja sitten pitäisi lähteä nykimään teippejäkin irti jotta johtoja saa revittyä pois tieltä. Toivottavasti näyttöä ei ihan oikeasti tarvitse irroittaa jossain vaiheessa, kun ei jaksanut ja jätin välistä.

Useimpiin ruuveihin toimi muuten tuollainen cheapo-mallinen taskuruuvari. Sopi niin hyvin ettei tahtonut lähteä irti joistain ruuveista.

Enpä sitten jaksanut teippejäkään poistaa, kun vastaavaa kupariteippiä ei ainakaan ole hyllyssä. Eiköhän tuota saa varovasti ruuvailtua pikkasen kiinni olevanakin vaikka levy olisi sellaisenaan pöydällä helpompi. Ai niin, manuaali ei sanonut mitään kiintolevyn irroittamisesta, mutta homma hoitui pikkasen helpommin kun senkin veti ulos.

Sain koko roskan vielä lopulta kasaankin! Pyörii se, jos tarkkaan korvaan ja näytöllä olevaan rpm-lukemaan on luottaminen. Aluksi oli nollassa, kuormituksessa lähti rullaamaan. Vanhan voi heittää hyllyyn varaosaksi ja tutkia joskus, miten sen voisi pahan päivän varalle öljytä uudelleen.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kahden ja kolmen summa? (vastaus numeroina)