soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Pesukone opiskelijakämpässä on aika luksusta ja menee miltei porvariuden puolelle kun pyykkituvalle on vaivaiset muutama kymmenen metriä (plus portaat tänne neljänteen kerrokseen, huhhuh). Täältä tuollainen kuitenkin löytyy, joskus käytettynä alle satasella ostettu pari vuotta sitten. Nyt alkoi vähän oireilemaan, aluksi ihan silloin tällöin ja nyt ei enää ollenkaan lingonnut tai pessyt muutenkaan yli 30 asteessa. Googlauksella paikallistin vian ja korjasin muutamalla eurolla.

Aluksi kone ei tahtonut lingota lainkaan vaan pyöritteli vain hiljakseen rumpua. Joskus linko-ohjelma tuntui jatkuvan ikuisesti ja piti laittaa likomärät pyykit narulle. Jälkeenpäin lakkasi ottamasta vettä jos sitä pitäisi vähänkään enemmän lämmittää vaan sammuili aina ohjelman aluksi.

Ensin tutkin että olisiko moottorin harjat kuluneet (lähes) loppuun kun se tuntui monilla olevan ongelmana googlautuvien foorumiketjujen perusteella jos kone ei linkoa. Se ei kuitenkaan ollut vikana, ja jäin hetkeksi raapimaan päätä. Katselin sitten myöhemmin lähempää ja huomasin, että päällä olevan ohjainpaneelin ledivalot himmenevät aina kun kone alkaa pyörittää rumpua kovempaa. Lopulta ne simahtavat kokonaan kun kone päättää ilmeisesti alkaa lingota täysillä. Ihan kun ohjelma alkaisi sitten alusta jostain kohtaa.

Veikkasin että ohjainpiiri resetoituu syystä tai toisesta aina kun kone ottaa vähän enemmän virtaa (vauhtia moottorille tai paljon tehoa tuloveden lämmittimelle). Linkovaihe on jokseenkin mallia krrunts-krrunts-krrunts, valot päällä puoli sekuntia ja pois päältä puoli sekuntia ja rutisee päällä ollessa. Googlailin about hakusanoilla "pesukone välkyttää valoja", ja löysin vastaavaa dataa sieltä, täältä ja tuolta koskien jääkaappeja. Niissä ongelmana on yksi ainoa häiriönsuotokondensaattori, jonka uusiminen on poistanut ongelman.

Käy kyllä järkeen: iso virtapiikki kyykkää jännitettä ohjainpiirillä jolloin ohjain boottaa. Ostin partcosta hurjat 3,57e maksavan varaosan ja kolvasin kiinni, nyt toimii taas! Kone on btw joku random Candy CTD125.

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kahdeksan ja neljän summa? (vastaus numeroina)