soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Hävyttömän pitkään näköjään kesti saada kytkin tuolle ledivalaistukselle, jota kuitenkin käytän melkein joka päivä. Kesällä tosin nyt vähän harvemmin, kun aurinko paahtaa aika myöhään. Arvostan näköjään toiminnallisuutta vähän enemmän kuin käytettävyyttä -- tuohon kun saa virrat päälle ihan hyvin kytkemällä virtajohdon. Kytkintä ei vielä ollut, nyt puuhasin.

Tyttöystävä muutti äskettäin tähän samaan kämppään kämppiksen lähdettyä (<3), ja tuohon toiseen huoneeseen täytyisi nyt saada kattolamppu kun kämppiksellä oli vain joku hyllynsä päällä hengaileva joka lähti sen mukaan. Tuli samalla puhetta näistä ledivaloista ja siitä, että tämän huoneen normilampun voisi ehkä siirtää tuonne toiseen, mutta ensin pitäisi saada ledivaloille kytkin. Ja olisihan se kytkin ihan kätevä muutenkin edes jonkunlaisena.

Jo aluksi suunnittelin sitä kytkintä, mutta olen vähän jahkaillut sen kanssa kun tykkään tehdä asiat kerralla kunnolla enkä purkkaamalla vähän kerrallaan. Tuota nappia suunnitellessa tuli vähän keulittua ja olisi tarkoitus tehdä langaton seinään teipattava paristoilla toimiva hipaisukytkin (tai useampia), joilla kytketään fetti päälle tai pwm-moodiin himmeänä polttamaan. Nyt sai riittää se fetti ja ihan tavallinen kytkin.

Olipa nopea purkkaviritelmä. Tämän tekstin naputteluun meni moninkertainen aika kuin mitä tuon kötöstämiseen. Pitää kyllä pikaisesti parannella, nuo hauenleukajohdot saavat ehkä muuta käyttöä joskus testaillessa ja vieläpä ovat niin kehnoja että lämpenevät fettiäkin enemmän. Fetti siis kytkemässä valoja pois samalla lailla kun tulee tulevaisuudessa olemaan, ja kytkinkauko-ohjainjohdossa menee vain hituvirtaa vetämään fetin hila sinne 12 volttiin. Pääsyy siihen se, että noin pitkässä johdossa tuolla valojen haukkaamalla ~5 ampeerilla tippuisi jo pari volttia tuolla johtopaksuudella.

2 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kolmen ja neljän summa? (vastaus numeroina)