soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Tuli irkin kautta vastaan ihan simosti pientä elektroniikkasälää, kun eräs hyyppä muuttaa ja luovutti pois varastostaan massiivisen kasan vanhoja mikropiirejä ja muuta kivaa. Jes, lisää roinaa! Tässä on aika paljon lajiteltavaa.

Löytyy kaksi kassia tuommoisia piiriliuskoja ja yksi kassi randomjuttuja kuten pieniä lcd-näyttöjä, trankkuja ja liittimiä. Piireistä löytyy mm. 120 plcc-koteloista Z180-prossua, sairaasti 74hc-logiikkaa (useimmat onneksi pintaliitoskompoina), paljon optoerottimia, pikkuisia muistipiirejä ja muuta hassua.

Pitänee nakertaa näistä erään kaverin kanssa jotain sekopäistä, esim. noista prossuista saisi varmaan jonkun hämmentävän näytönohjaimen tms. rinnakkaislaskentahassuttimen aikaiseksi. Ja perus 74-sarjaa tarvitsee aina silloin tällöin. Törkeän pieniä muisteja löytyy niin paljon että niistä voi väkertää vaikka jonkun taideteoksen, hyötykäyttöön niitä kaikkia ei saa koskaan.

Jätin matkan varrelle kiltahuoneelle ja lajittelen myöhemmin. Puolet jäänee kuitenkin koululle kerholle tms.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kuuden ja neljän tulo? (vastaus numeroina)