soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Nokia N95:n latausliitin on selkeästi kehnoa tekoa, kun jo alle kahdessa ja puolessa vuodessa kuluu käyttökelvottomaksi. Tuo on ollut jo pari kuukautta aivan tolkuttoman ärsyttävässä jamassa ja nytpä hommasin uuden. Vaihto sujui yllättävän kivuttomasti.

Liitin (siis kännykän puolella tuo pieni reikä–ei se laturin plugi) on löystynyt siten, että latausplugi pomppaa toisinaan itsekseen irti kännykästä ellei johtoa kiedo tiukasti montaa kertaa kännykän ympäri. Viime aikoina kyllästyin tähän ihan kokonaan, ja tutkin vähän luurin sisuksia–osoittautui, että se lienee vaihdettavissa. Ostin ebaystä uuden (tai no, kaksi; yksi kannattaa olla varalla) kolmen dollarin kappalehintaan postikuluineen.

Vaihto onnistuu irroittamalla ensin takakansi, joka on vain joillain klipseillä irti ilman ainuttakaan ruuvia, näppiksen alta (lähtee myös melkein paljain käsin–muovinpala etureunan alle ja naps) kaksi torxruuvia, ja pohjan suojamuovi (lähtee myös ihan vetämällä) ja sitten vähän runkoa taivuttamalla. Vanha liitin pois, uusi takaisin naps ja lopuksi luurin kasaus käänteisessä järjestyksessä purkamisen suhteen. Jänniä kuvia ei tullut kun ainoa kamerani on kännykässä. Netistä löytynee ohjeetkin, mutta onnistuu näköjään ihan itsenäisesti ilman ohjeita.

Ennen ei johto suvainnut roikkua liittimestä. Nyt voi kännykkää roikottaa johdosta. Liekö parempi kuin uusi? Entä kuka hullu kirjoittaa näin pitkän tekstin näin tylsästä aiheesta?

3 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on nollan ja yhden summa? (vastaus numeroina)