soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Tuli kesä, tuli taas kuuma. Enpä muistanutkaan kuinka nihkeää on, kun ei jaksa kuin istuskella ja siltikin hikoilee. Aika kaivaa taas kaapista parit tuulettimet avuksi, jos ilma alkaisi kiertää hieman paremmin...

Lukioaikoina eräs opettajani oli huomannut harrastelevani elektroniikkaa (== keräävän romua), ja sain sen kautta silloin tällöin mm. roskiin meneviä piirtoheittimiä. Niistä teurastin kivoja muuntajia, linssejä ja TUULETTIMIA.

Muutama (noin viisi) tehokas vähän erilainen tuuletin tuolla kaapissa onkin. Yhtä olen käytellyt jo useamman kesän pöydällä. Tuulettimet syövät suoraan verkkovirtaa, eristyksen hoidin ammattimaisesti kuumaliimalla. Älä kokeile kotona vaikka itse olenkin säästynyt sähköiskuilta toistaiseksi.

Ikkunaa pidän auki melkein aina silloin kun siitä ei sada sisään. Laitoin kokeilumielessä pari tuuletinta siihenkin imaisemaan parempaa happea sisään. Noissa on sopivasti reikiä hyvissä paikoissa kiinnittämistä varten, ja ruuvejahan aina löytyy jostain. Jalustana joku vanha emolevy. Ylimääräinen roina nurkissa hyötykäyttöön, yay! En jaksa vaivautua eristämään noita sähkönsyöttöjalkoja, hyvinhän johdot muistaa ottaa irti ennen räpläämistä ja runko ei edes ole jännitteinen!

Erityisen mukavaa on, että ikkunatuuletin puhaltaa sopivasti suoraan tietokonepöytää päin ja ilmavirran tuntee parin metrin etäisyydestä huolimatta.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on neljän ja kolmen erotus? (vastaus numeroina)