soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Välillä on (Irssillä) irkatessa aktiivista vähän joka puolella ja paria kanavaa pitäisi seurata sivusilmällä muttei kuitenkaan koko aikaa. Toisinaan taas tahtoisi olla yhdellä kanavalla koko ajan äänessä ja pitäisi samalla odottaa jostain #toisaalta jotain tiettyä vastausta, mutta tämä kanava on niin aktiivinen että sinne ja takaisin ei jaksa koko ajan vaihdella ikkunaa. Lisäksi silloin tällöin tulee jossain esille joku tosi jännä linkki, joka pitää kaivaa parin tunnin päästä esille mutta eipä muista millä niistä kahdestakymmenestä kanavasta se tuli. Irssissä ei tietääkseni ole näissä auttavaa ominaisuutta, jotenka skriptasin moisen itse ja nimesin sen fulllogwiniksi, lyhyesti flw.

Tuo on itseasiassa ollut testikäytössä jo useita päiviä ja lisäilin muutamia ominaisuuksia aluksi keksimääni ideaan. Nyt tuntuu siltä etten keksi enempää temppuja mitä tuohon itse tarvitsisin ja koodi olisi siispä julkaisukelpoinen. Lyhyesti: kyseessä on irssiskripti, joka tuuppaa kaikkien kanavien ja privojen viestit yhteen Irssin ikkunaan. Irssi tukee useampaa samanaikaisesti näkyvää ikkunaa, jolloin kaikkien kiinnostavien kanavien keskusteluista saa nätisti kokonaiskuvan kerralla jatkuvasti.

Pidemmin ja teknisemmin: skripti pohjautuu hilightwin-skriptiin joka kerää hilightit yhteen ikkunaan. Flw koukuttaa Irssin "print text" -signaalin ja ottaa niistä ne, jotka mätsäävät asetuksissa säädettyyn msgleveliin ja joita ei ole asetuksissa säädetyssä ignorelistassa (ei irssin ignore, vaan skriptin oma). Tällaiset rivit tulostetaan kohteineen ikkunaan, jonka nimi on fulllog. Kohde värjätään nickcolor-skriptin tyylisesti erottuvuuden helpottamiseksi. Jos ikkunaa ei ole, ei tehdä mitään. Ikkuna on näppärintä olla jatkuvasti näkyvillä splitattuna (joihin on tasan yksi hyvä ohje olemassa); skripti tarjoaakin pikatoiminnot näkyvyyden togglaamiseksi. Konffeissa on myös säädettävä msglevel, ignoret ja ikkunan koko.

Ja ladattavaksi: fulllogwin.pl. Toimii aivan normaalisti ~/.irssi/scripts-hakemistosta. Yksityiskohtaiset käyttöohjeet itse skriptin alussa.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhden ja kahden tulo? (vastaus numeroina)