soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Tuli postissa kivasti virtalähde (12 V, 144 W, ebaystä ostettu vajaalla parillakympillä posteineen) erääseen projektiin josta naputtelen enemmän sitten kun Kusti polkee itse projektin. Tuon ihan paljaisiin syöttösähköruuveihin en mielelläni koskisi kun niissä on 230 V "seinäjännite", jotenka piti näpertää kotelo tuolle, kun itse laite on aika raakamallinen. Virtalähteen voisi toki piilottaa vaikka sängyn alle tai hyllyn taakse, mutta parempi olla vähän liian varovainen varmuuden vuoksi.

Pikainen pään kääntely omassa huoneessa ei saavuttanut tulosta, sillä kaikki fiksut pahvilaatikot ovat jo käytössä (metallista koteloa on vähän vaikeaa saada aikaiseksi kotona kesken perjantai-iltaa). Keittiön kaapeista löytyy puolityhjiä muropaketteja sun muuta, mutta niiden kartonki on ehkä turhan ohutta. Eteisessä onneksi on myös erinäisiä paksumpia tyhjiä... ravintoainesäiliöitä, joita harvemmin jaksaa viedä pahvinkeräykseen! Kuumaliimapistooli töpseliin ja sakset sekä veitsi käteen siis.

Kyseisen ravintoainesäiliön toisesta päästä sai juuri sopivan kokoisen laatikon, ja sille kannen taas toisesta päästä vähän muuntelemalla. Nurkkia ja särmiä sai vähän tukea kuumaliimalla vahvemmiksi.

Ulostulosähköjen liittimen voisi kehittää karhun suun kohdalle, kunhan keksin jostain pölyisestä nurkasta sopivan. Jonkinlainen jännitteen etäsäätömekanismikin tähän saattaa tulla. Ja tietysti kytkin. Voisi lisäksi pohtia savunpoist... öö, tuuletussysteemiä tuolla jos tuota poweria kiinnostaisi vaikka lämmetä liiaksi (mikä on kyllä aika oletettavaa, Kiinasta kun on peräisin). Onnistunee ihan reijittämällä – pahvia on onneksi helppo työstää.

5 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhden ja kolmen summa? (vastaus numeroina)