soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Teekkarijaosto järjesti Otatarhan ajot joihin piti osallistua itse rakennetulla ihmisvoimalla kulkevalla menopelillä. Automaatio- ja systeemitekniikan kilta osallistui kuuden polkupyörän ja yhden soivan sohvan yhdistelmäkulkuneuvolla, joka nimettiin AS-madoksi. Pyörät hitsattiin pareiksi ja parit kytkettiin nivelillä perävaunutyyliin kiinni toisiinsa.

Itseni lisäksi pyörärakentelutiimissä oli yksi vanha jäsen ja loput phukseja. Näistä phukseista kolmella oli omat hitsausvälineet. Hienoja phukseja. Sohvan äänijärjestelmä taas on vanha juttu.

Hitsillä, rälläkällä ja raudalla tekee mitä vain. Rakenteluun kului jokseenkin neljä iltaa. Vehje kulki kovaa hyvällä meiningillä yleisen sarjan voittoon. Voitto maistui kyllä mahtavalta. Jää ehdottomasti yhdeksi opiskeluajan parhaista kokemuksista.

Yksi mutka yleisessä sarjassa reitin loppuvaiheessa sai kaksi rengasta aivan mutkalle ja yhden hitsisauman pettämään, jolloin vehje työnnettiin maaliviivalle. Phuksisarjaan osallistuttiin vain veturilla johon vaihdettiin nopeasti renkaat. Ensi kisaan työstetään ajoneuvosta paria kertaluokkaa parempi, vaikka se jo nyt on aivan mahtava.

Lisää kuvia itse kilpailusta sekä monia videoita tulee kunhan niitä saadaan kerättyä. Muutama yleiskuva koko kilpailusta on mm. Tekniikka ja talous -lehdellä.

1 kommentti

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on neljän ja yhden tulo? (vastaus numeroina)