soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Nonnih. Otetaas uusiksi. Muu perhe, etenkin äiti tykkäsi että allas on turhan iso ja että isomman altaan reuna on turhan korkealla suhteessa pienempään. Vesiraja on kyllä häiritsevän matalalla isossa osassa. Sopivasti äitienpäivä niin kai tässä täytyy suostua vähän fiksaamaan.

Raportoinpa samalla pumpun johdotuksesta joka tehtiin aika pian ensimmäisen kuopan kaivamisen jälkeen. Hommasin muoviputkea (jotain pari senttiä paksua mitä lie), tungin johdon sieltä läpi (katkaisin ensiks pistokkeen päästä pois jotta mahtuis) ja kaivoin sen maahan (kuvia ei tästä valitettavasti ole). Alkuperäisen valetun pistokkeen tilalle kasasin sellasen pistokkeen johon saa ruuvattua katkaistun pään johdot kiinni. Putken päissä on mutkapulikat joilla saadaan putkea jatkettua maanpinnalle. Putki sen takia ettei johtoa vahingossa vaikka katkoisi lapiolla ihan niin helposti jos pihaa joskus kaivaa. Myös jos hankkii uuden pumpun tai tarvitsee lisää laitteita altaalle (esim. valaistusta tai kokonaan toisen pumpun), saa johdot vedettyä helpommin niin ettei tarvitse kaivaa taas. Myöskin jos pumpun toteaa kärsivän talvesta niin sen saa vedettä helposti pois. Johdot saa takas putkeen niin, että pois ottaessa vetää sinne samalla jonkun narun jonka sitoo johdon toiseen päähän.

Otin muovit sun muut veks ja aloin ensiks väsäämään reunaa pienelle kuopalle, joka siis ainoastaan säästettäisiin. Tein myös reunoista vähän jyrkempiä niin ettei ruma pohjamuovi näkyisi niin helposti niissä.

Jotta nyt varmasti tulisi vedenpinta tasaisesti joka puolelle, niin tehdään nyt kerralla kunnolla. Säädän ensiks reunat tasan tarkkaan samalle korkeudelle ja sitten bonuksena kaivelen kuopan kaikkialta suurin piirtein yhtä syväksi (30 cm). Hommassa kuoppa leveni vähän ja halkaisija on nyt suurin piirtein 90-100 senttiä. Vetoisuus pikasesti laskemalla parisataa litraa.

Eipä kestänyt kauaa kuitenkaan. Parin tunnin päästä kuoppa oli kaivettu ja muovit leikelty.

Valmiiks tuli. Vähän tyhmältä tuntui aluksi kun yli puolet piti heivata menemään. Toisaalta tykkään loppujen lopuksi itsekin tästä uudesta paljon enemmän. Sitä puroa en kyllä vieläkään ole väsännyt. Pumppu ei kovin tehokkaasti jaksa pumppailla kauas vettä niin saa nähdä mitä tuon kanssa pitää tehdä. Tullee aika pieni puro. Jäljelle jäänyt isompi kuoppa pitää vielä täyttää kokonaan ja keksiä siihen päälle jotain kivaa. Miten olis vaikka kivigrilli tms? Siinäpä uuden virityksen aihetta...

0 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on seitsemän ja kahdeksan tulo? (vastaus numeroina)