soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Tejeez keksi tehdä tollaisen OAUGDP:n ja mun mielestä vehje vain näytti hienolta. Oli tylsää, siispä tein itsekin tuommoisen.

Käärin vajaa metrin kaiutinkaapelia pahvilevyn ympärille vastaavasti kuin yllämainitussa.

Ja ei kun kiinni juovamuuntajaan. Kaiutinkaapeli on tommosta parillista eli siinä on kaksi piuhaa vierekkäin. Eri piuhat juoviksen eri päihin, vaihdetaan juovikseen se korkeataajuisempi kytkis (kun viimeks sillä kärtsättiin piuhoja poikki, mihin tämä ei kykene) ja virrat päälle. SUHHHH, hienostihan se toimii. Kiva kans kun noiden piuhojen eriste on läpinäkyvää.

Hommahan toimii siis jotenki niin, että noissa lähekkäisissä piuhoissa kulkee korkea jännite korkealla taajuudella, kun juoviksesta tulee. Piuhojen ympärillä on aika hyvää eristettä. Taajuus on riittävä kummiski siihen, että eriste ei toimi vaan päästää sähköä lävitseen jonkin verran, eriste ja sen eri puolilla olevat johteet toimivat kondensaattorina. Syntyy melkein kun valokaari, mutta koronaa. Ilma siis ionisoituu, mutta valokaareen ei olosuhteet vielä riitä. Joku saa selittää mulle tarkemmin ton, mutta ainakin näyttää hienolta... harmi vain että en saanut ihan yhtä kivan näköistä kun aiemmin mainitsemallani sivulla. Päälläollessa vehje tekee aikamoiset määrät otsonia. Kymmenisen sekuntia päällä ja koko huone haisee ja päätä särkee.

9 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on nollan ja viiden tulo? (vastaus numeroina)