soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Palvelinkone on siitä hassu, että se on aina päällä. Siispä siihen saa vaikka mitä hauskaa kiinni ottamaan dataa talteen koko ajan. Lämpömittarista voi nappailla lämpötilaa vähän väliä, ja siitä voi piirrellä sitten kivoja käyriä. Kun tallentaa tietoja tarpeeksi pitkältä ajalta, niin voi seurailla vaikka koko talven lämpötiloja ja kylmimpiä päiviä.

En nyt muista mistä keksin ekan kerran koklailla "onewire"-protokollalla pörräävää DS18S20-mittaria sarjaporttiin. Jostain syystä kokeilemani softat eivät kuitenkaan tunnistaneet mittaria. Erään jpa:n (Petteri Aimonen) kanssa tuli kerran sattumalta juteltua asiasta irkitse. Kuulemma tuo käyttämäni diodiviritys on ihan onneton, ja olisi parempi käyttää ihan kunnon ohjainpiiriä. Samplailin piirejä maximilta ja kasailin sitten tuon, ja hyvinhän se heti onnistui.

Hetken tuo tuossa kokeiluvaiheessa pelasi, mutta toisen mittarin lisättyäni mitään ei oikein näkynyt. Kah, yhdestä jalasta lähtenyt piuha irti.

Noh, tehdään sitten piirilevylle. Mokomat smd-piirit on epäkäteviä näin kun niihin on hankala juotella mitään ellei ole valmista piirilevyä. Kolvin kärkikin on turhan kulunut ja paksu, niin aika vaikeaa tollaisiin jalkoihin juotella jatkeita, viereisestä irtoaa kun saa yhden kiinni... (yksittäisiä kuparisäikeitä monikarvaisesta johdosta :P).

Itse mittari on hassun pieni kolminapainen hommeli. Mikkikaapeli on kätevä johdotukseen huoneen toisesta laidasta toiseen ja ikkunasta ulos.

Että semmosta. Hyvin pelaa ja logittaa owfs:n kautta rrdtoolin avulla joka piirtelee kuvaajia. Pitäis häslätä piirilevy pienemmäks niin mahtuis D9-liittimen sisälle.

42 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on nollan ja neljän erotus? (vastaus numeroina)