soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Näin niitä cd-levyjä poltetaan. Oli tylsää ja löysin taas yhden hajonneen cd:n ja muistin että tuo pintahan taitaa johtaa sähköä jossain määrin. Mikrottamisen lisäksi cd-levyjä voi kiusata vaikka korkealla jännitteellä.

Resepti: juovamuuntajan toision toinen pää hauenleualla cd:hen ja toinen piuha tossa vaikka nyt tohon kärventelyruuvariin (ruuvari jolla aina leikin juoviksen kanssa, ihan sulanut >:P) joka sattui olemaan pöydällä - piuhaa voisi tietty myös heilutella pihdeillä mutta toi on kätevämpi. Juovis päälle ja tökitään ruuvarilla cd:n päällispintaa, siis tota missä se metallipinta on. Kuuluu VVZZZAAAH, välähtää hienot lieskat ja cd:hen on ilmestynytkin jo kivat kuviot ja nenässä tuntuu jännä haju. Äyh, ikkuna auki... Huomasin että levyn pinnasta irtoaa ilmaan jotain nokihileitä, pienen kärventämisen jälkeen huone olikin täynnä mustia hiukkasia. Lopetinkin siihen.

Onnistuin ottamaan suht hyvänlaatuisen videon, kamera kuitenkin vääristää lieskat ihan vähän isommiksi kuin mitä on. Suunnilleen tolta se kuiteski näyttää. Levy lämpenee sen verran että muoviosaan tulee kivoja sulamisjälkiä ja se vääntyy. Jostain jännästä syystä cd:hen kärventyy myös jänniä joitain fraktaalikuvioita muistuttavia outoja kiemuroita eikä mitään ihan tavallisia palojälkiä. Joku saa selittää mulle, minkä takia se tekee noin! Kostealle puulle käsittely toimii myös, ja siitäkin syntyy kuvioita - valitettavasti turhan pieniä että niitä voisi kutsua hienoiksi, ei niistä ota oikein selvääkään. Pidemmän päälle (muutamasta sekunnista pariinkymmeneen) puu sitten syttyy tuleen kans. Kivemmalla virralla puuhun sais ihan kunnollisia fraktaaleita (tyyliin mikron muuntajalla). Melkein mihin tahansa noita tulee. Pitää kyllä jossain vaiheessa saada selviä kuvia puusta jos keksii paremman tavan polttaa sitä, tai sitte jostain vastaavasta materiaalista.

32 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on seitsemän ja kahden erotus? (vastaus numeroina)