soodan sivut

arkisto

231 kirjotelmaa.

avainsanat

Tarttinpa luureja kun kyllästyin kuuntelemaan broidin valitusta että kaiuttimistani kuuluu muka liian kovaa ääntä, silloinkin kun iteki just just saan siitä selvää. Ne kajarit on sitte aika isohkot ja ikivanhat... noilla on sellainen ongelma, että äänen pitää tosiaan olla suht kovalla, jotta se kuuluisi oikein.

Ostin ehkä turhan hätäisesti hetken mielijohteesta Verkkokaupasta American Acoustics 770M -luurit. Ei yhtää mitenkään hienot upeet luurit, mut en sellasia tarvitsekaan. Kunhan ei o ihan surkeimmat. Hinta/laatu-suhde näytti olevan aika ok. Äänenlaatu kelpaa mulle loistavasti. Noissa on vaan yksi vähä huonompi puoli: ne puristavat korvia ikävästi, ja kun ovat olleet päässä puolisen tuntia, korvat ovat jo tosi kipeät. Se johtuu siitä, että noissa ei ole mitään "reunusta", vaan luuriosat ovat tollaset litteät ja jousiviritelmä on varsin jäykkä. Vaan enhän voinut tajuta sitä ennen kokeilemista, mikä edellytti ostamista.

No tehdään sit ne reunukset! (idea tais oikeestaan tulla kaviaarilla kyläillessä kun ihailin sen luureja) Sattui olemaan vaahtomuovia tallessa, joka saattais sopia tähän tarkotukseen hienosti.

Mis mun veitsi? Yääh. Hävinny. Onneks on varateriä.

Hm, joku sentin korkuinen pala vois olla ok.. Leikataan tosta sitte semmoisia tosta ton reunasta.

JEEE kivan näkösiä ja tuntusia noi on, vois heti tehä jonkun purkkaviritelmän eli laittaa noi pikaisesti kiinni vaikke maalarinteipillä luureihin ja koklata miltä tuntuu...

Ok, hyvin toimii, nyt sitten pitää virittää enää vähän parempi ja siistimpi kiinnitys :) Ainakin noi kannattaa kiinnittää jollain muulla tavalla kuin maalarinteipillä tolleen niin että irtoavat kun sormella tökkää. Lisäksi noi on aika rumat tollain. Voisi ympäröidä ne mustalla kankaalla ja kuumaliimata kiinni, varmaan tulee hyvä.

Jännää venyvää keinokuitukangasta jee. Toi varmaan toimii hienosti... Venyy sen verran että se kannattaa kai kiristää tohon vaahtomuovin ympärille kunnolla niin ei ainakaan rypisty paljoa.

Liimasin (kuumaliimalla, tietty) kankaan toho vaahtomuovin reunaan kiinni ja kankaan toisen reunan alustaan (hesaria) kii että saisin venytettyä tota helposti. Osoittautui sitten tosi vaikeaksi tavaksi. Lisäksi häselsin ton vähän kiireellä enkä huolella, ja lopputulos vähän epäonnasi.

Ryppyjä löytyy liiaks ja lerpottaakin tyhmästi. Ok, virheistä oppii, vois sitten tehdä saman vähän huolellisemmin.

Ihan siedettävähän siitä tuli. Noi nurkat kyllä näyttää vähän tyhmiltä, siis noi missä reunapalasen päät ovat lähekkäin. Niihin kannattaisi ehkä laittaa pieni pala tota kangasta vielä siihen päälle...

Ei mitenkää tosi häikäisevällä kauneudella pilattu, mutta noiden tarkoitushan on toistaa ääntä. Normaalisti noi luurit puristavat korvia päätä vasten ja korvat tulevat kipeäksi. Nyt sitte reunat painavat päätä korvien ympäriltä, ja korvat ovat vapaana niiden sisällä. Eivät tule kipeäksi. Säästyinpä toistenkin luurien ostamiselta, ja oli vielä hauskaakin :)

24 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on yhdeksän ja yhden erotus? (vastaus numeroina)