soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Kaveri keksi hyvin jännän kaiuttimeen, veteen ja valoihin perustuvan äänivisualisaatiosysteemin, niin että oli pakko kirjoitella siitäkin lokia jakoon.

Filmipurkin pohjalla on punaisia ja turkooseja ledejä, jotka palavat koko ajan. Purkissa on myös vettä. Ledit on eristetty iki-ihanalla kuumaliimalla, sähkö ei pääse hajottamaan mitään vaikka vettä on mukana. Vettä on jotain ehkä kaksi kolmasosaa purkin koko tilavuudesta ettei roiskuisi ulos.

Purkki on kiinni bassokaiuttimen raadossa kartion tilalla. Kaiuttimen toimiessa purkki pomppii siis ylös alas, aika vähän kuitenkin. Pomputus saa veden pinnan aaltoilemaan vähän, ja niin siis taittamaan ledien valon jännästi. Sinne, minne ledit osoittavat, tulee siis mielenkiintoinen kuvio. Valo olisi pimeällä katossa varmaan hieno, mutta säätäessä oli päivä. Tyydyttiin a4-paperiin.

Että semmoinen. Toi on vasta aika prototyyppivaiheessa. Vesikipon pitäis olla varmaan vähän isompi, ja veden pintajännitystä vois alentaa saippualla niin että pinta väreilisi helpommin, ledejä voisi laittaa tasaisemmin ja vaikka vilkkumaan musiikin tahdissa, ja kaiuttimen päälle virittäminen on vähän epäsiisti idea... Kehittää voi. Otettiin tosta kuitenkin videotakin.

23 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on neljän ja kolmen erotus? (vastaus numeroina)