soodan sivut

arkisto

237 kirjotelmaa.

avainsanat

Säädin siis oman ilmansuodattimen tietokoneeseeni. Kone on lattialla, joten sinne kertyy pölyä paljon enemmän kuin jos se olisi pöydällä, ja vielä se on mun lattialla, pöydän alla, missä on tavallista enemmän pölyä. Joskus säätäessäni kauhistuin pölyn määrästä, imuroin sen puhtaaksi. Parin viikon päästä pölyä olikin kertynyt ihan yhtä paljon. Ajattelin että tota pölyn määrää voisi rajoittaa vähän että kone pysyisi siistimpänä ja kävisi viileämpänä. Jonkunnäkösen suodattimen tohon voisi virittää, ajattelin. Kaverilla oli joku ihan aito ilmansuodatin koneen edessä sen reiän kohdalla mistä koneeseen tulee ilmat sisään. Semmosta luksusta multa ei löydy. Hm mikä ajaisi saman asian... Sideharsoa!

Äh, noilla väärillä saksilla on vaikea leikata, vasuri ku olen ja omat sakseni on hukassa. Meni useampi minuutti ton katki leikkaamiseen vaikka oli vaan vajaa metrin leveä kangasmötikkä.

Tuon leikattuani olinkin ihan narunpalasissa. Reunoista lähtee naruja. Pitää korjata ne ettei sotke konetta. Leikkasin myös pienemmän neliön.

Sitten kone auki ja mallaamaan sopiva paikka suodattimelle. Etutuulettimen ja kotelon seinän väliin toi ei sovi tohon sisäpuolelle tohon kohtaan jossa... No kuva kertoo.

Ennen fania kotelon rautarungon ulkopuolelle se sopii hyvin. Fanin edessä oli ennen semmone surkea sormisuoja mutta tapoin sen pois kauan sitten ettei haittaisi ilman kiertoa kun kuka tonne muka sormet tunkisi (tai no en muista mimmonen se oli, kai aika huono kun irrotin sen). Kätevästi suunniteltu kotelo kun tosta edestä saa tommosen muovipalan irti ihan paljain käsin.

Tässä välissä ajattelin, että suodatin, tommosta löysää kangasta kun on, menee tohon vielä joskus fanin lapojen väliin. Tehdään suoja sille. Onneksi olen purkanut monta kasettisoitinta. Semmosen kaiutinsuoja on just hyvä.

Ääg. Ei toi onnistu näillä työkaluilla. Rumaa rosoista jälkeä tulee (vaikka ritilä meneekin semmoiseen paikkaan josta sitä ei näe) ja kädet menee verille.

Ai niin, mullahan on peltileikkurit! Kuvassa ritilän tämänhetkinen aikaansaatu muoto ilman peltileikkurien apua.

Ja sitte mitenköhän kiinnittäsin ton? Iki-ihanalla kuumaliimalla tietenkin. Pistooli oli jo valmiiksi lämminkin kun sattui olemaan samassa jatkoroikassa kiinni lampun kanssa jolla valaisin kuvat. Liimaus sujui käden käänteessä.

Sitten onkin aika kiinnittää itse suodatin. Tai no kiinnittää... Ei sitä millään kiinni tarvitse laittaa. Tossa on tommonen jännä kolo mihin sen saa ihan helposti ihan vaan laittamalla sen siihen (siis noi kotelon mustat muovireunat pitää sen kiinni). Ja irrottaminenkin puhdistamista varten on varsin helppoa näin meneteltäessä. Tota piti vähän taittaa että se mahtuisi.

Jess, siinä se nyt sitte on. Pidempiaikainen tarkastelu osoittaa, että viritys päästää hieman pölyä läpi, ehkä joku sukkahousukangas olis parempaa, toi on aika väljää. Kuitenkin, tuohon jää kiinni valtavat määrät pölyä ajan mittaan. Mainiota.

40 kommenttia

Oma kommenttisi

Mielipide tämän sivun asiasta? Kirjoita toki. Älä raapusta kuitenkaan ihan asiattomia juttuja.

Jos on yksityisempää asiaa, tarkkaa kysyttävää tai aihetta pidemmälle keskustelulle, käytä yhteydenottolomaketta kommentoinnin sijaan.

Hölmöt kommentit saatetaan moderoida pois jälkikäteen.

Nimimerkki:

Spammibottiesto: Mikä on kuuden ja neljän tulo? (vastaus numeroina)