soodan sivut

arkisto

239 kirjotelmaa.

avainsanat

Päiväys 2022

Eihän niitä satoja näyttömoduuleita kannata pinota päällekkäin, jos piirtämisen suunnitelmaa voi askarrella helpomminkin jonkun yksinkertaisemman digimallin kanssa. Tai siis tietty haluan seinällisen lcd-ruutua, mutta koodataan nyt ensin. Otin ruudun mitat talteen ja askartelin "emulaattorin", eli työkalun, joka syö sisäänsä samaa pikselidataa kuin fyysiset ruudut itse. Emulaattori piirtää ne hassun muotoiset kuva-alueet värillä tai toisella.

Ei mennyt kuin päivä aiemmasta, kun kollektiivisesti keksittiin fonttidatakin tuohon supernäyttöön. Fontissa on asciikirjaimia ja ääkkösiä ja hauskoja lentokoneen kuviakin. Nyt kun on selkeää miten tätä mm. ei asenneta ylösalaisin, niin voidaan hyvissä mielin devailla kaikkea kivaa graffakirjastosta emulaattoriin, ja ehkä peräti joku kehitysympäristö sille alkuperäis-8051-raudallekin kiinnostelisi.

Nyt kun Helsinki-Vantaan lentokentän entinen 27-neliömetrinen pääaikataulunäyttö on saatu haltuun ja sitä on askarreltu viikko, niin alkaa olla hyvä hetki koostaa informaatiokaaosta tiivistelmäksi. Luit oikein, se holtittoman kokoinen ruutu on Otaniemessä (+/- pyöristysvirheet). Juhlan paikka. Tällä kertaa on hyvä mappi dokumentaatiotakin, eli ei tarvitse alkaa reverse-engineerauspuuhaan aivan tyhjästä. Ruutujen pikseliformaatti on jo saatu selville, joskin fonttikartta on vielä hakusessa.

Joulukuun tunnistaa siitä, että saa koodailla menemään tonttutarinan parissa. Advent of Coden teema on aina joulun pelastaminen tavalla tai toisella. Ihan tuttu juttu nyt jo ja tämä on näemmä viides raportti ja kuudes kerta. Pelin teema on joka vuosi sama, eli pitää ryhtyä tarinan päähenkilöksi pelastamaan joulu, ja ohjelmointikieli on taas sama. Tällä kertaa joulupukin reen avaimet vietiin vahingossa meren pohjalle eikä korvatunturille. Sinne siis.

Sivut: (ei muita)